Вчені стверджують, що жінки краще розуміють собак, ніж чоловіки

Вчені стверджують, що жінки краще розуміють собак, ніж чоловіки

Натреновані собаки завжди будуть покірно виконувати команди свого господаря, однак тепер вчені стверджують, що люди також можуть розуміти, що відповідає їхній чотирилапий друг.

Дослідники Будапештського університету імені Лоранда Етвеша стверджують, що люди можуть зрозуміти, коли до тварини намагаються до них “заговорити”, а жінкам легше порозумітися саме із собаками, йдеться на Indy 100, передає Рідна Київщина.

Для того, щоби підтвердити свою гіпотезу, науковці спершу записала гарчання 18 собак у трьох ситуаціях: захисту їжі від іншого собаки, перетягування канату з людиною та переживання приходу незнайомої людини.

Далі до експерименту долучилися люди – 40 учасників прослуховували записи собак щодо кожної ситуації. Кожен мав визначити по звуках, на яку ситуацію реагує пес.

Люди легко розпізнавали гарчання собак у грайливих ситуаціях, вони помічали, що тварини неагресивні й не є наляканими у той момент.

Взагалі виявилося, що люди доволі точно можуть визначати, що “хочуть сказати” собаки. Правильні відповіді вони давали у 63% випадків (порівняно із 33% ймовірності просто вгадати).

“В цілому, ми доволі мало знаємо про голосову комунікацію собак, найбільш дослідженим є гавкіт, а не ричання”, – прокоментував один із авторів дослідження Тамас Фараго.

Дослідження вкотре підтвердило, що люди, які тримають удома собак, краще впоралися із завданнями, тож легше можуть порозумітися із тваринами. У той самий час жінкам це вдається ліпше, ніж чоловікам.

“Це підтверджує загальну картину сприйняття емоцій. Жінки більш емпатичні й співчутливі до емоцій інших, що допомагає їм краще розпізнати контекст із ричанням собаки”, – пояснив Фараго.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Клієнти ПриватБанку отримали розстрочку на Zakupka.com
Наступна новина Лучан запрошують взяти участь у квесті «Пам’ятай про Крути 2018»
Останні новини
Схожі новини