Вчені виявили небезпечний наслідок батьківства

Вчені виявили небезпечний наслідок батьківства

Науковці з університету в Торонто з'ясували, що батьківство підвищує ризик передчасної смерті. Найбільше це стосується чоловіків.

Про це пише 24 канал з посиланням на MedicalXpress.

Дослідники протягом 11 років вивчали тривалість життя серед 40 тисяч людей в Канаді, середній вік яких становив 40 років. Серед учасників дослідження були як представники подружніх пар, так і самотні матері та батьки.

За час дослідження померли 700 осіб, при цьому смертність серед чоловіків, що жили в неповних сім'ях, була в три рази вище в порівнянні з матерями-одиначками. Тобто включаючи вік та різні хвороби, ймовірність передчасної смерті у батьків-одинаків була дворазовою.

Вчені це пояснюють тим, що самотні чоловіки, які виховують дітей, здебільшого ведуть нездоровий спосіб життя, погано харчуються, п’ють багато алкоголю і приділяють мало часу фізичній активності.

Також велику роль відіграє те, що після розлучення більшість матерів забирають дітей під свою опіку, в той час як чоловіки живуть окремим життям, що власне і робить їх більш вразливою групою, ніж жінки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Великий піст-2018: календар харчування по днях і рецепти страв
Наступна новина Знайдена смертельна небезпека миючих засобів - вчені
Останні новини
Схожі новини