Чи поставлять світлофор на небезпечному переході в Луцьку на Володимирській

Чи поставлять світлофор на небезпечному переході в Луцьку на Володимирській
Фото ілюстративне

У Луцькій міській раді дали відповідь на петицію щодо встановлення світлофора біля переходу в районі будинку 50 на вулиці Володимирській, де авто збило дитину. У мерії кажуть, що вказана ділянка не є місцем концентрації дорожньо-транспортних пригод, тоді як в місті є такі ділянки в інших місцях, і саме вони потребують світлофорного регулювання першочергово.

Відповідь опублікували на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

Нагадаємо, мешканці вулиці Володимирської у Луцьку зверталися до першого заступника міського голови Григорія Недопада із проханням встановити світлофор поблизу переходу на вулиці Володимирській, де 24 жовтня автомобіль збив 10-річну Соломію Бенедик, яка згодом померла в лікарні. 

Також зареєстрували петицію із цим проханням. Вона набрала 310 підписів.

«Як свідчить аналіз аварійності, основною причиною наїзду на пішоходів в місті є порушення водіями транспортних засобів правил проїзду пішохідних переходів та недотримання безпечної швидкості, а також перехід вулиці за межами пішохідного переходу та раптовий вихід на проїзну частину. Наїзди на пішоходів відбуваються як на нерегульованих так і регульованих пішохідних переходах, – відповіли у міській раді. – Будівництво світлофорних об’єктів в місті проводиться на основі аналізу аварійності, інтенсивності руху транспортних і пішохідних потоків, виконання певних умов ДСТУ 4092-2002 “Світлофори дорожні. Загальні технічні вимоги, правила застосування та вимоги безпеки” та наявності коштів в бюджеті по даній статті витрат. Як свідчить аналіз аварійності вказана Вами ділянка вулиці ділянкою (місцем) концентрації дорожньо- транспортних пригод не являється».

На думку міських посадовців, першочергово треба ввести світлофорне регулювання в районі перехрестя вулиць Ковельської і Червоного Хреста, мовляв, це ділянка концентрації ДТП. Також, кажуть, світлофорного регулювання потребує аварійно-небезпечне місце на перехресті вулиць Львівської і Потебні.

У Луцькраді пообіцяли, що в районі будинку № 50 на вулиці Володимирській департамент ЖКГ з патрульними проведуть додаткові обстеження, щоб визначити інтенсивність руху транспортних засобів та пішоходів та порушень ПДР.

«На основі зібраних даних будуть розроблені заходи по підвищенню безпеки дорожнього руху, в тому числі необхідність влаштування світлофорного регулювання», – ідеться у відповіді на петицію.

Окрім того, повідомили, що вулиця Володимирська є магістральною. А відповідно до вимог п. 5.7 ДСТУ 4123:2006 «Пристрій примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки на вулицях і дорогах. Загальні технічні вимоги» заборонено встановлювати елементи примусового зниження швидкості на автомобільних дорогах загального користування поза межами населених пунктів та на магістральних вулицях.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Робітничі професії теж престижні», – керівник Волинського центру зайнятості
Наступна новина Реальні історії. У Луцьку покажуть виставу про насилля над жінками
Останні новини
Схожі новини