Вчені знайшли спосіб зберегти здоров'я курців

Вчені знайшли спосіб зберегти здоров'я курців

Американські вчені довели, що регулярне вживання помідорів і фруктів, особливо яблук, сприятливо діє на здоров'я легенів.

Дослідження опубліковане в European Respiratory Journal, повідомляє Університет Джонса Хопкінса (США).

Фахівці виявили, що вживання колишніми курцями в середньому більше двох помідорів або трьох яблук у добу сприяє більш повільному зниженню функцій легень у порівнянні з тими, хто вживає менше одного помідора або яблука на добу.

«Дослідження показує, що дієта може допомогти вам відновити пошкоджені легені у людей, які кинули палити, а також передбачає, що харчування, багатий фруктами, може сповільнити процес природного старіння легенів, навіть якщо ви ніколи не курили», — зазначила співавтор Ванесса Гарсія-Ларсен.

До докладних висновків учені прийшли, оцінивши у 2002 році стан здоров'я легенів і дієту у 650 дорослих з Німеччини, Норвегії і Великобританії. Через десять років, в 2012-му, вони провели повторне обстеження учасників.

Фахівці відзначають, що функції легень як правило починають знижуватися після 30 років.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Стало відомо, коли з’явиться світло на «темних» вулицях Луцька
Наступна новина Поки яловичина дорожчає, свинина дешевшає
Останні новини
Схожі новини