Поки яловичина дорожчає, свинина дешевшає

Поки яловичина дорожчає, свинина дешевшає

Із 11 по 20 грудня зростання спостерігалося на 16 найменувань товарів із 23, що підлягають державному моніторингу, - повідомляє Олексій Дорошенко, керівник Української асоціації постачальників торговельних мереж.

За другу декаду грудня суттєво подорожчала яловичина – на 1,3 грн. за кілограм. Відтепер ціна яловичини з кісткою коштує в середньому в Україні 114 гривень за кілограм.

Найвищий приріст продемонстрували сметана, тушка курки, м’який сир і яйця – від 40 копійок до 1грн. за один кілограм або десяток. Так, зокрема, сметана додала 40 копійок, курятина в тушці – 50 копійок, м’який сир – 80 копійок та яйця – 1 грн.

Відтепер за декаду до Нового року вартість десятку яєць становить 25,8 грн., кілограм м’якого сиру – 101,5 грн., курятини – 53,2 грн., а сметани – 49,1грн. 

За поточний період найбільше знизилася ціна на свинину. Свинина з кісткою подешевшала на 70 копійок.

Середньостатистична ціна свинини становить 98,6 грн. за кілограм.

Нагадаємо, експерти підрахували, що цьогорічний святковий стіл обійдеться пересічному українцю приблизно в 1,5 тис. гривень. 

 

Поки яловичина дорожчає, свинина дешевшає Із 11 по 20 грудня зростання спостерігалося на 16 найменувань товарів із 23, щ...

Posted by Alexey Doroshenko on Thursday, 21 December 2017

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вчені знайшли спосіб зберегти здоров'я курців
Наступна новина Гурт «Бумбокс» дасть обіцяні концерти у Луцьку та Ковелі
Останні новини
Схожі новини