Вчені зробили несподівану заяву про еволюцію людини

Вчені зробили несподівану заяву про еволюцію людини

Французькі вчені зробили невтішні висновки: у людини, як у будь-якого біологічного виду, є межі. І люди до своїх кордонів підійшли впритул, – пише Радіо.Максимум.

За словами вчених, всі останні століття людство демонструвало стабільний прогрес. Активно розвивалися медицина, гігієна, поліпшувалися харчування і умови життя. В результаті кожне наступне покоління живе довше, а його середньостатистичний представник стає здоровішим, більшим і сильнішим. Але це не означає, що цей розвиток може тривати нескінченно.

Жан-Франсуа Туссен, професор медицини з Університету Париж Декарт, привернув до дослідження людського виду лікарів, генетиків, антропологів для оцінки даних, зібраних з початку ХХ століття. Враховувалися тривалість життя, середній зріст і фізичні здібності. У розрахунок брали генетичні фактори і зовнішнє середовище.

"Ці показники більше не ростуть, незважаючи на прогрес в харчуванні, медицині та науці. Значить, сучасне суспільство вже досягло кордонів. Ми – перше покоління, яке це усвідомлює", – йдеться в дослідженні.

Примітно: раніше, виходячи з перерахованих параметрів, люди встановлювали один рекорд за іншим. Однак зараз все по-іншому. Наприклад, максимальна зареєстрована тривалість життя так і не перевищила близько 120 років, середій зріст з 1980-х залишається на рівні приблизно 170 сантиметрів для жінок і 180 сантиметрів для чоловіків. Дивно, але навіть швидкість відновлення спортивних рекордів різко впала. В останні роки максимальні показники майже не ростуть. Людський вид вийшов на стадію плато.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Україна потрапила у снігову пастку. ВІДЕО
Наступна новина Аварійні дерева у центрі Луцька зрізали за сприяння чиновника міськради
Останні новини
Схожі новини