Вчительку-переселенку вразив непідробний патріотизм волинських дітей

Вчительку-переселенку вразив непідробний патріотизм волинських дітей

Тетяна Масенкова – вчителька української мови з Маріуполя. Пів року тому вона з родиною приїхала на Волинь. Чоловік пішов служити до Збройних сил України, а вона викладає у Луцькому ліцеї №21.

Про те, як залишила дім та рятувалась від війни жінка розповіла Суспільному.

Жінка розповідає: у перші дні війни більше хвилювалася за те, щоб не захопили Київ.

«За Маріуполь тоді чомусь не думалося. Ми знали, що, начебто, нас захищають. Біля нас із 2014 року лінія фронту і ми звикли до вибухів, які чули», – каже Тетяна Масенкова.

В окупованому Маріуполі жінка з дітьми та чоловіком жила до кінця березня. Коли місто почали бомбардувати, переховувались у підвалі. Жили без світла, газу та води, тоді й вирішили виїжджати.

«Ми дісталися до Бердянська, нас прихистили в школі, ми там вперше за місяць побачили світло і теплу воду. Для моїх дітей це була така радість», – пригадує переселенка.

Вчителька-переселенка з Маріуполя Тетяна Масенкова місяць прожила в окупованому місті без світла, води та газу

На Волинь родина приїхала без речей. Тетяна Масенкова каже, що найбільше жаліє за фотографії весільні та дитячі, їх не вдалось забрати, вони втрачені назавжди. Їхнього будинку в Маріуполі уже немає.

У рідному місті Тетяни зараз залишилася частина колег та семеро учнів. Каже: таке рішення ухвалили їхні батьки. Зараз відомо, що вони навчаються у школі, яка вціліла.

«Нещодавно надіслали мені сюжет про відкриття цієї школи, я не змогла його додивитися. Дуже мені шкода, важко зрозуміти і тих батьків, і колег, які там залишилися», – говорить жінка.

Нині вчителька навчає шестикласників у Луцьку української мови

Вчителька продовжує працювати, викладає українську мову в луцькому ліцеї № 21. Каже, що помітила на Волині єдину відмінність – це мова, звичайно, і патріотизм.

«Це таке щось непідробне. Ми спускалися в укриття й шестикласники за цей час тричі проспівали Гімн і "Батько наш Бандера". Такого в Маріуполі уявити було важко», – ділиться спостереженнями.

У травні з окупованого Маріуполя вдалось виїхати матері Тетяни Масенкової. Нині разом із дітьми у Луцьку чекають на повернення тата-військовослужбовця, який боронить Україну.

Читайте також: 40 педагогів з Луцької громади отримають по 10 тисяч гривень премії


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ранішнє зведення Генштабу: бойові частини у Криму привели у повну бойову готовність
Наступна новина Викладач з Волині воює, аби діти вчилися під мирним небом
Останні новини
Схожі новини