«Вдома чекають виноградники»: сім'я з Ізюма оселилася у луцькому гуртожитку

«Вдома чекають виноградники»: сім'я з Ізюма оселилася у луцькому гуртожитку
Фото «Суспільного»

Подружжя Ірини та Володимира Ярмоленків місяць живуть в гуртожитку Луцького центру профтехосвіти. Пенсіонери приїхали до Луцька з міста Ізюм Харківської області, яке нині обстрілюють.

Дружина Володимира Ірина Ярмоленко каже: їм пощастило, бо коли виїздили 4 березня - не бомбили. Нині рідні, які лишилися в Ізюмі, розповідають, що обстріли тривають постійно. Що з їхньою квартирою та батьківським будинком пенсіонери не знають, – повідомляє «Суспільне»

«Там два будинки розбомбили так, що недавно витягнули 58 людей. Самі найняли екскаватор і розгребли», - розповідає Ірина Ярмоленко.

Зі слів шістдесяти шестирічного Володимира, до Луцька запропонував поїхати товариш-волонтер, який живе на Волині. Він допоміг Ярмоленкам заправити автомобіль бензином та розповів про те, де можна знайти прихисток.

Відтак подружжя Ярмоленків з 7 березня проживає у гуртожитку Луцького центру профтехосвіти. Кажуть, що умовами задоволені: тут є вода, світло та опалення. За цей час зареєструвалися, як вимушено переміщені українці та отримують пенсію, - говорить Ірина Ярмоленко.

">http://

Володимир Ярмоленко каже, що хоче повернутися додому. Там на нього чекає сто кущів винограду.

«Це моє хобі було таке, десь 6-8 років цим займався», - говорить чоловік.

Переселенців у гуртожиток Луцького центру профтехосвіти почали заселяти на початку березня. За цей час тут безплатно жили 266 людей. Нині тут зупинися 105 вимушено переміщених українців, з них - 28 дітей, - говорить комендантка гуртожитку Оксана Кульчиковська.

Читати також: «Дітям ми закривали очі руками». Родина з Харкова переїхала на Волинь


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на меморіалі і досі розміщена комуністична символіка
Наступна новина Мешканець Маріуполя проплив 4 кілометри крижаним морем, щоб вибратись з міста
Останні новини
Схожі новини