Вечірнє богослужіння Патріарха Філарета у Луцьку. ФОТОРЕПОРТАЖ

Вечірнє богослужіння Патріарха Філарета у Луцьку. ФОТОРЕПОРТАЖ

Ввечері в неділю, 27 травня, кортеж Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета прибув у Луцьк із нагоди храмового свята кафедрального собору Святої Трійці.

З нагоди прибуття Першоієрарха Київського Патріархату у храмі відправили подячний молебень. Після Многоліття владика Філарет звернувся з вітальним словом.

«Я дуже радий, що Господь і в цьому році сподобив мене прибути в місто Луцьк для того, щоб звершити Божественну Літургію в День Святого Духа.

Ми відчуваємо на собі дію благодаті Святого Духа. Тому що коли б не його допомога, то ми держави не мали б. А завдяки тому, що Господь допомагає нам, надихає наш народ на подвиг, ми маємо свою державу і свою Церкву.

Думаю, ви знаєте, добре знаєте, що ми чекаємо від Вселенського Патріарха Томос, тобто документ про автокефалію нашої Церкви. Наша Церква – автокефальна, помісна, велика, але поки що невизнана. І нам цей Томос про автокефалію потрібний як визнання нашої Церкви Вселенським Православ’ям. Ми молимось і просимо, щоб Господь далі надихав Вселенського Патріарха не відступать від свого наміру. І надихав нашого Президента і Верховну Раду довести цю справу до кінця», – сказав Філарет.

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вишукана простота: весільні сукні з мінімумом декору.ФОТО
Наступна новина У луцькому парку на пляжі встановили величезний лежак. ФОТО
Останні новини
Схожі новини