Великдень - це грунт, на якому будується наше суспільство, - Ківа. ВІДЕО

Великдень - це грунт, на якому будується наше суспільство, - Ківа. ВІДЕО

Підготовка до Великодня має багато ритуальних атрибутів, центральне місце в обрядах завжди займала писанка, яку, як правило, пишуть за допомогою воску та барвників.

Фольклорист Олена Видрич каже, що нанесення на яйце орнаментів - це як молитва, у якої є своя кінцева мета, а саме мир, щастя і здоров'я в сім'ї.

Писанка, крашанка та мальованка - основою є яйце, адже це життя і пробудження природи. На писанках у минулі часи писали те, чого потребує сім'я. Це міг бути дощ, якщо город вже посадили, а опадів все ще нема.

Збереження таких традицій, на думку лідера Соціалістичної партії України Іллі Ківи, є запорукою успішного майбутнього.

«Це грунт, на якому будується наше суспільство. Це наші діти і історія, і ми повинні знаходити час, щоб приділяти цьому увагу. В такі моменти будується нація, вона зміцнюється в кожній родині, у кожному окремому куточку нашої країни», – сказав Ківа.

Щоб відчути дух Великодня Ілля Ківа разом з дочкою відвідав експозицію української спадщини, де їм запропонували особисто написати писанку та познайомили з іншими традиціями наших предків.

Великдень-це свято оновлення, на яке вже давно чекають українці, впевнений Ілля Ківа.

«У нашому суспільстві, крім Бога, вже більше немає на кого сподіватися, тому що держава дійсно забула про свій народ. Якщо буде Божа милість, то ми зможемо змінити стан речей, ми зможемо поміняти владу в нашій країні, що дасть, в першу чергу, надію на покращення життя», - сказав політик.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Суд взяв під варту молодика, який гуляв по Луцьку з гранатою
Наступна новина Санкції не спрацювали: товарообіг між Росією та Україною почав зростати
Останні новини
Схожі новини