Верховна Рада має намір оголосити Путіна нелегітимним

Верховна Рада має намір оголосити Путіна нелегітимним

Парламентська фракція «Народний фронт» пропонує схвалити заяву Верховної Ради про невизнання Володимира Путіна російським президентом.

"Верховна Рада повинна схвалити постанову, в якій ми повинні дати політичну і правову оцінку фарсу, який в Росії називають виборами президента", - сказав керівник фракції Максим Бурбак на засіданні погоджувальної ради, передає ZN.

Бурбак зазначив, що голосування за Путіна було також організовано на території окупованого Криму. "Тільки на цій підставі Путіна не можна вважати легітимним президентом Російської Федерації, не кажучи вже про повсюдне порушення прав людини при організації виборчого процесу на окупованій території", - сказав він.

У Верховній Раді вже зареєстрований проект заяви з приводу невизнання Україною легітимності виборів президента Російської Федерації, їх результатів, правових наслідків і, відповідно, актів нелегітимно обраної на цю посаду особи. Текст проекту постанови №8153 на сайті парламенту поки недоступний.

Так звані "вибори" президента Росії пройшли 18 березня 2018 року. За даними кремлівської адміністрації, за переобрання Володимира Путіна на черговий шестирічний термін проголосували 76,6% громадян РФ при явці 67,5%.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині вночі горіло авто, правоохоронці підозрюють підпал
Наступна новина Поліція розслідує ДТП, у якій постраждала неповнолітня лучанка
Останні новини
Схожі новини