Вежу Чарторийських у Луцьку реставрують менше, ніж за рік. Що зроблять і за скільки

Вежу Чарторийських у Луцьку реставрують менше, ніж за рік. Що зроблять і за скільки

У Луцьку отримали необхідні дозволи від Державної архітектурно-будівельної інспекції України та Міністерства культури України для реставрації вежі Чарторийських.

Розширене засідання робочої групи з реалізації проєкту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Любліна і Луцька» відбулося 21 жовтня в залі департаменту ЦНАП, – повідомляє ІА Волинські новини.

Нагадаємо, Луцьк і Люблін реалізують спільний проєкт у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща–Білорусь–Україна 2014–2020.

Він передбачає реставрацію вежі Чарторийських, монастиря єзуїтів із підвалами в Луцьку, реновацію Готичної вежі в Любліні, облаштування музейних експозицій та благоустрій територій.

Коли завершать реставрацію?

Як повідомили на засіданні робочої групи з реалізації проєкту, усі роботи мають закінчити до липня 2020 року.

Що зроблять?

Загальний бюджет програми становить 1,66 мільйона євро, із яких 1,034 мільйона євро скерували Луцьку.

За ці гроші планують реставрувати вежу Чарторийських з оборонним муром, провести зовнішні роботи монастиря єзуїтів, зовнішні роботи вежі Чарторийських, реставраційні роботи оборонного муру.

Як повідомляли раніше, внутрішні роботи в цокольному поверсі вежі Чарторийських передбачають облаштування музею лицарства та середньовічних часів. Також планують закупити речі для музею: мультимедійну дошку, лицарські обладунки, голограму привида, воскові фігури.

Перший заступник Луцького міського голови, керівник робочої групи Григорій Недопад повідомив, що скоро розпочнуть реставрацію.

«Ми вже маємо підрядника, який виграв тендер і може розпочати роботи», – зазначив він.

Менеджер проєкту Олег Парфенюк додав, що вже отримали необхідні для початку реставраційних робіт дозволи від Державної архітектурно-будівельної інспекції України та Міністерства культури України.

«Ми все таки спромоглися зробити таку проєктно-кошторисну документацію, яка з юридичної точки зору та з огляду на відповідність грантовому договору влаштувала і контролюючі органи, і нас. Весь цей процес тривав більше року. Це останні докумети, які нам були необхідні для того, аби розпочати роботи», – зазначив він.

За його словами, пройшли конкурсні торги, визначили підрядника, заключили договори на технічний нагляд та авторський нагляд.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З обмілілого Світязю екскаваторами крадуть пісок, – нацпарк
Наступна новина Комік Сивохо отримав посаду в РНБО
Останні новини
Схожі новини