У Луцьку завершують Вежу Чорторийських. Що там буде

У Луцьку завершують Вежу Чорторийських. Що там буде

Проєкт “Нове життя Старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна” знаходиться зараз на завершальному етапі. В рамках цього проєкту відремонтували підвали, фасаду монастиря єзуїтів, башти Чорторийських з оборонним муром, а також закінчується благоустрій прилеглих територій та придбання мультимедійного та іншого наповнення.

Про це повідомив міський голова Луцька Ігор Поліщук на своїй фейсбук-сторінці.

«Це найбільш грандіозний реставраційний проєкт за часів незалежності у нашому місті. Вражають і масштаби, і пророблена робота, і кількість коштів, а це - більше 30 мільйонів гривень гранту», – пише мер.

Гроші отримали в межах грантової Програми транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна”. 

«Маємо цілий підземний комплекс, який плануємо наповнити різноманітними цікавими для туристів об'єктами. Плануємо тут відкрити сучасний Музей-майстерню лицарства і середньовічних часів, встановити силіконову фігуру монаха-єзуїта, облаштувати шоломи віртуальної реальності та багато іншого», – розповідає Ігор Поліщук.

Під час розкопок тут вдалося відшукати унікальні речі, яких немає жоден музей України. Це і скляний посуд, ручне оригінальне оздоблення камінів, цегла “дзеркально” датована 1826 роком, залишки британського кахлю. 

Нагадаємо, також планують об'єднати підземелля вежі Чорторийських з підземеллями кафедрального Собору та влаштовувати екскурсії, що триватимуть більше години. Так ми матимемо найдовші історичні підземелля в Україні. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Основним джерелом смороду у Луцьку є очисні споруди, - Поліщук
Наступна новина На Волині майже одночасно пройшли змагання з двох видів пляжного спорту
Останні новини
Схожі новини