Виборчі бюлетені для Луцька обійдуться у 1,2 мільйона гривень

Виборчі бюлетені для Луцька обійдуться у 1,2 мільйона гривень
Фото ілюстративне

На виготовлення бюлетенів для виборів депутатів Луцької міської ради та міського голови витратять один мільйон 245 тисяч 126 гривень. Друк та пакування 345 тисяч 869 виборчих бюлетенів на замовлення територіальної виборчої комісії міста Луцька завершать уже за кілька днів.

Інформацію про це розмістили у системі публічних закупівель Prozorro, пише Сила правди.

Послуги із виготовлення бюлетенів купили за переговорною процедурою, обгрунтовуючи це виробничими, технологічними та організаційними можливостями. Адже бюлетені належать до документів суворої звітності та повинні мати особливий рівень захисту, йдеться у публікації.

Комісія провела переговори із головами попередніх комісій і з’ясувала, що виготовити таку кількість бюлетенів і забезпечити їх захист може тільки підприємиця Гадяк Жанна Володимирівна, яка робила це на попередніх виборах. Тож із нею і уклали договір. 

Також комісія замовила у цієї підприємиці і виготовлення бюлетенів для голосування на спеціальних дільницях, утворених за кількістю виборців (ліжкомісць для лікарень). Їх вартість становить 12 794 гривні – за цю суму надрукують 3554 бюлетені.  

За інформацією аналітичного ресурсу Clarity-project, підприємиця зареєстрована у Луцьку і від початку існування системи Prozorro (з 2016 року) отримала замовлень на понад 2 мільйони гривень. 

«Друк бюлетенів уже розпочався, – пояснює голова міської виборчої комісії Марія Парфенюк. – Я буду їх забирати від виробника у понеділок-вівторок (19-20 жовтня). Там їх багато, і за один день, можливо, не всі заберемо. Ми їх привеземо сюди, на територіальну виборчу комісію, а в четвер (22.10) почнемо видавати їх дільничним комісіям, які знаходяться в приєднаних селах. У п’ятницю будемо видавати луцьким дільничним комісіям. У нас додалося дільниць, і за один день ми не встигаємо фізично їх видати». 

До речі, Жанна Гадяк також була видавцем книги луцького терориста Максима Кривоша, що була видана у видавництві «Волиньполіграф».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку під вежею Чорторийських розкопали нові підземелля
Наступна новина У Луцьку з понеділка обмежать рух транспорту на проспекті Соборності
Останні новини
Схожі новини