800-кілометровий ультрамарафон: у забігу Луцьком взяла участь німецька вівчарка Тіна

800-кілометровий ультрамарафон: у забігу Луцьком взяла участь німецька вівчарка Тіна

Під час учорашнього етапу «Ультрамарафон вдячності» Київ-Варшава, що проліг Волинню, ініціатор забігу Володимир Сковородко «охрестив» наших земляків, які долучилися до забігу, волинськими кенійцями.  Кажуть, кенійці – найшвидші бігуни у світі. 

Про це пише Vita Luka на своїй Facebook-сторінці.

«Нехай комусь це здасться занадто самовпевненим, але волиняни насправді приголомшливі й дивовижні.  І не тільки в ультрамарафоні», – йдеться у дописі.

Разом із волонтерами у забігу Луцьком взяла участь німецька вівчарка Тіна. 

«Цю собаку з неймовірно розумними очима її господар, волонтер центру «Серце Патріота» Сергій Балицький,  дбайливо напував одразу ж після фінішу біля мурів Луцького замку. Тіна вірно супроводжувала його під час забігу», – зазначають у дописі.

З початком війни для Сергія Балицького участь в «Ультрамарафоні вдячності» Київ-Варшава – перша нагода долучитися до забігу такого ґатунку, аби отримати заряд позитиву перед черговою поїздкою у гарячі точки України.

«До війни він обожнював біг. Так само як і обожнював собак. Зараз – волонтерство понад усе. І вівчарка Тіна – вірний супутник у частих поїздках з благодійною допомогою для захисників», – додаж пані Віта у дописі.

Як жартує господар, відлік «намотаних» собакою кілометрів обчислюється десятками тисяч. Якщо точно – понад 40 тисяч кілометрів.

Сестра Сергія – Ольга Балицька, розповіла, що Тіна обожнює дорогу. Вона чемна й невибаглива собака. А навесні навіть урятувала їх від біди.

Волонтери саме поверталися з Миколаївщини і Тіна, яка зазвичай у дорозі винятково чемна, почала нервувати й довелося зупинитися. З’ясувалося, недаремно: приблизно за пів кілометра попереду пролунав вибух. Завдяки вчасній зупинці зосталися неушкодженими, хоч і довелося прокладати маршрут бездоріжжям та обхідними шляхами.

«Сергій завжди її слухав. А відтоді – усі довіряємо Тіниній інтуїції беззаперечно. Ми ж їй життям завдячуємо», – ділиться Ольга Балицька.

І допоки волонтери знову збирають допомогу воїнам, ультрамарафонці з кожним кроком наближаються до фінішу й поставлених цілей.

Долучитися до «Ультрамарафону вдячності» Київ-Варшава http://ultramarathonforall.org 

Допомогти захисникам України разом з волонтерським центром Серце Патріота - тел. +38 050 801 97 02.

Читайте також: Пустіть мене, я з псом. Чому переселенцям з тваринами важко знайти житло. ВІДЕО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Збирав дані про українських військових: у Луцьку судили громадянина Білорусі
Наступна новина Волинській бригаді необхідна допомога: волонтери збирають кошти на автівку
Останні новини
Схожі новини