Збирав дані про українських військових: у Луцьку судили громадянина Білорусі

Збирав дані про українських військових: у Луцьку судили громадянина Білорусі

У Луцьку судили громадянина Республіки Білорусь, який добровільно погодився збирати дані про українських військових, їхнє пересування на території Волині та передавав інформацію спецслужбам Білорусі.

Чоловіку призначили п'ять місяців арешту, – сказано у вироку Луцького міськрайонного суду від 10 серпня, пише Суспільне.

Як з'ясувало слідство, уродженець села Дрочава Брестської області, яке межує з кордоном України, 24 лютого телефоном зв'язався зі співробітником КДБ Білорусі. Від нього чоловік отримав завдання зібрати інформацію про розгортання військ на території Волині, зокрема про чисельність, дислокацію, озброєння та матеріально-технічне забезпечення військових формувань, відомостей про військових ЗСУ, в тому числі учасників АТО/ООС, обладнання захисних інженерних споруд і настроїв серед місцевого населення.

На той момент громадянин Білорусі перебував у селищі Шацьк Ковельського району, де спостерігав за переміщенням колони військової техніки, знімавши її на телефон. Дані через месенджер чоловік передав співробітнику КДБ.

Чоловіка обвинуватили в кримінальному правопорушенні щодо посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, яке передбачає покарання від трьох до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.

22 липня прокурори, захисник та затриманий уклали угоду про визнання винуватості. Чоловік зобов`язався співпрацювати з правоохоронними органами України.

19 серпня обвинуваченого звільнять з-під варти як такого, що відбув покарання. Суд зарахував строк відбуття покарання в строк його попереднього ув'язнення на момент слідства та розгляду справи.

Читайте також: Чоловік, який у Луцьку збив батька і двох дітей, вірогідно виїхав за кордон


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку попрощалися із загиблим Героєм Олександром Шевляковим
Наступна новина 800-кілометровий ультрамарафон: у забігу Луцьком взяла участь німецька вівчарка Тіна
Останні новини
Схожі новини