Від салону до мотору і кузова: як у Луцьку ремонтують «рогатих». ФОТО

Від салону до мотору і кузова:  як у Луцьку ремонтують  «рогатих». ФОТО

До  кінця року у Луцькому підприємстві електротранспорту планують отримати нові тролейбуси. Тим часом, працівники не сидять  склавши руки, а відроджують старі тролейбуси, які за багато років майже перетворились на металобрухт.

Зараз на ходу є 44 тролейбуси, обслуговується 12 маршрутів, дві машини стоять у резерві, аби у випадку поломки виконувати рейси, – пише ІА Волинські Новини.

«За перше півріччя 2017-го року, відколи я прийшов директором, відремонтували 14 тролейбусів, у другому півріччі вже 49 тролейбусів. Виконали технічне обслуговування, середні й капітальні ремонти. У 2018-му році здійснили 125 ремонтів. Як результат – жодного тролейбусу ми не поставили під паркан. За два тижні на рейс вийде тролейбус № 165 після капремонту, через 3 місяці буде оновленим № 200», – розповів директор ЛПЕ Володимир Пуц.

Ще один тролейбус № 145 знятий з маршруту двійки, готується до капремонту – від ремонту салону до зварювання кузова та ремонту мотору, - додає головний інженер Володимир Бабич.

Читати також: Швейцарські тролейбуси, які хотіли купити для Луцька, їздитимуть іншими містами України

«Майже усі деталі ми виготовляємо самі, зокрема контейнер для проміжного пуску реостатів, який встановлюється в тролейбусі. Для цього ми придбали листовий метал, кутник, і наші спеціалісти його виготовляють.Сьогодні такі деталі ніде придбати, тому ми змушені їх виготовляти самостійно», – розповів чоловік.

«На ті тролейбуси, де ми проводимо середній капітальний ремонт замість машини постійного струму допоміжного двигуна встановлюємо статичні перетворювачі. Заміна двигуна з постійного струму на статичний перетворювач, в рік дає економії 11 тисяч кіловат електроенергії. Також зменшуються затрати на обслуговування. У 5 тролейбусах вже провели таку модернізацію», – каже Володимир Бабич.

Чоловік додає, що собівартість капремонту на ЛПЕ становить 550-600 тисяч гривень: це вартість матеріалів, енергоресурсів та зарплата працівників. Капітальний ремонт, що проводиться в інших містах України на спеціальних заводах вартує 1,2-1,5 мільйона гривень.

«Багато деталей ми реконструюємо, частину комплектуючих самі виготовляємо, замінюємо на прогресуючі та сучасніші, аби була економія у роботі й зростав ресурс роботи системи тролейбуса. Після нашого капремонту, як показує практика, тролейбус відпрацьовує до 7 років, при умові дотримання вимог обслуговування машини. І пробіг приблизно становить 650-700 тисяч кілометрів», – додає інженер ЛПЕ.

Зі слів директора ЛПЕ Володимира Пуца, майстри уже працюють над створенням резервного фонду деталей, зокрема двигунів.

Читати також: Лучанин за власні гроші пофарбував два тролейбуси

«Завдання перед колективом дуже серйозне – не зменшувати випуск транспорту на лінію, адже наші шановні лучани, потребують вдвічі більше тролейбусів , ніж у нас сьогодні є . Ми не маємо права знизити сьогоднішні показники. Тролейбуси повинні працювати, без варіантів. У перспективі, думаю цього року ситуація зміниться на краще і наші городяни їздитимуть з комфортом», – наголосив директор.

До речі, каже Володимир Пуц, уже заключили фінансову угоду між міськрадою, міністерством фінансів про передачу коштів міськраді на проведення тендеру і закупівлі 30 нових тролейбусів, а це 4,3 млн євро, передбачено й реставрація контактної мережі та будівництво нової, щоб зв’язати Львівську й ДПЗ.

Нагадаємо, луцький завод автокомпанії «Богдан Моторс», що входить в корпорацію «Богдан», виграв тендер на поставку тролейбусів для Харкова за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку майже на 11,5 мільйона євро. Контракт передбачає 57 низькопідлогових 12-метрових тролейбусів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Професор луцького університету претендує на міжнародну премію Франка
Наступна новина У Ковелі підняли ціну на воду
Останні новини
Схожі новини