Професор луцького університету претендує на міжнародну премію Франка

Професор луцького університету претендує на міжнародну премію Франка
Професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки  Віктор Давидюк (джерело: Фейсбук)

Відомий фольклорист, професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки  Віктор Давидюк - серед претендентів на Міжнародну премію ім. Івана Франка за 2019 рік.  

Нею відзначають науковців у галузі соціально-гуманітарних наук та україністики, – повідомляє Вісник+К.

За перемогу змагатимуться вчені з України, Канади, Італії, Польщі та Сербії. В умовах російської агресії до участі у конкурсі не допускалися наукові роботи з РФ.

Серед 27 поданих наукових робіт і монографія волинянина Віктора Давидюка «Зачароване Полісся».

У номінації «За вагомі здобутки (досягнення) у галузі соціально-гуманітарних наук» представлено 10 наукових досліджень. У номінації «За вагомі здобутки (досягнення) у галузі україністики» - 17-ть. Серед них і  монографія «Зачароване Полісся» Віктора Давидюка.  

 Книга вийшла друком у видавництві «Терен» 2018 року.

У ній  йдеться про Західне Полісся та його населення крізь призму історії, археології, антропології, популяційної генетики, етнології, топономіки та фольклору. Окремо аналізується версія західнополіської батьківщини «Велесової книги». Подані факти істотно міняють дотеперішні уявлення про минуле краю та його мешканців.

Імена лауреатів Міжнародної премії ім. Івана Франка буде оголошено 23 червня у Відні (Австрія). Нагородження відбуватиметься на батьківщині Каменяра  – у Дрогобичі –  27 серпня, у день народження Івана Франка.

Лауреати премії нагороджуються грошовою винагородою та золотим знаком.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Жириновський пропонує перейменувати окупований Крим
Наступна новина Від салону до мотору і кузова: як у Луцьку ремонтують «рогатих». ФОТО
Останні новини
Схожі новини