Від цього популярного сніданку краще відмовитися

Від цього популярного сніданку краще відмовитися

Тримайтеся якомога далі від кукурудзяних пластівців.

Навіть в абсолютно здорових людей після їх вживання відзначаються небезпечні стрибки рівня цукру в крові, - інформує Радіо Максимум

З певного часу кукурудзяні пластівці стали одним з неодмінних атрибутів здорового харчування для мільйонів людей. Величезна кількість дорослих і дітей вважають цей продукт харчування ідеальним сніданком.

Однак нове дослідження показало, що після вживання чашки кукурудзяних пластівців з молоком рівень цукру в крові просто зашкалює.

Нагадаємо, що в кожної людини показники цукру в крові змінюються протягом дня, що залежить від рівня активності, а також кількості споживаних калорій, метаболізму і багатьох інших факторів. У жертв діабету і переддіабету організм з великими труднощами контролює показники цукру в крові.

І ось тепер дослідники зі Стенфордського університету з'ясували, що більшість людей, яка потрапляють до категорії здорових, стикаються з найпотужнішими стрибками цукру в крові протягом всього дня, якщо їх першою стравою є кукурудзяні пластівці з молоком.

Читати також: Назвали найбільш шкідливий сніданок

Ці висновки здивували самих учених, які попросили групу добровольців постійно монітори цукру в крові. Пластівці викликали значно сильніші стрибки, ніж навіть бутерброди з арахісовим маслом.

Відомо, що кукурудзяні пластівці, особливо зроблені з цільнозернових злаків, вважаються дуже корисними для здоров'я, адже вони містять багато вітамінів, мінералів і клітковину. Але дослідження показує, що все не так просто.

Сам цей продукт містить таку велику кількість цукру, який додається для посилення його смаку, що навіть у людей без діабету і переддіабету стрибки цукру в крові стають дуже істотними. Отже, їх здоров'я знаходиться під загрозою.

Ці стрибки небезпечні не тільки метаболічними розладами, а й тим, що у людини буде виникати різке відчуття голоду після різкого зниження показників цукру в крові, що змусить її налягати на нездорові закуски та набирати вагу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 2 серпня
Наступна новина Прекрасний Світязь - з висоти пташиного польту: неймовірне відео
Останні новини
Схожі новини