Видобуток торфу – шлях до енергонезалежності України

Видобуток торфу – шлях до енергонезалежності України

Понад три роки ДП«Волиньторф» працює ніби на пороховій бочці. Ще в 2014-му там почав вичерпуватись запас земель з родовищами торфу, а в 2018-му їх просто не буде. Процедура виділення нових родовищ займає більше року.

Роботу підприємства блокує голова Волинської ОДА : не підписує наказу про виділення нових земель для видобутку торфу, посилаючись на те, що підприємство у списку тих, які готують під приватизацію.

ДП «Волиньторф» забезпечує альтернативним паливом населення, бюджетні та комунальні установи не лише Волинської, а й інших областей.

Але у Волинській ОДА ,напевно, не розуміють, щоб знизити тарифи для населення, потрібно збільшувати обсяг видобутку власних корисних копалин!

Натомість, Олег Ляшко запропонував вкладати інвестиції у видобуток торфу : "В Україні величезні поклади торфу на Волині, Житомирщині, Чернігівщині та Рівненщині. Необхідно вкладати інвестиції у видобуток власного торфу, адже цей вид палива екологічніший за інші види енергоносіїв. Видобуток торфу дасть робочі місця для українців, податки до місцевих бюджетів, а головне енергонезалежність країни."


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Для облашування території Старого ринку відбиратимуть проекти. ВІДЕО
Наступна новина Де у Луцькому районі немає доріг. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини