«Волиньторф» хочуть лишити у власності держави

«Волиньторф» хочуть лишити у власності держави

Сьогодні, 2 вересня, обговорили нагальне питання для Волині  – виключення із переліку об’єктів приватизації ДП «Волиньторф».

Про це повідомляє голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

Юрій Погуляйко разом із Григорієм Недопадом, Іриною Констанкевич та Владиславом Калинцем (керівником регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях) обговорили нагальне питання для області – виключення із переліку об’єктів приватизації ДП «Волиньторф».

З проханням не включати підприємство до переліку об’єктів приватизації Юрій Погуляйко звертався до керівництва Уряду ще у 2019 та 2020-му роках, коли цей перелік лише формували. Однак «Волиньторф» таки внесли до нього. Згідно із затвердженим планом, невдовзі підприємство повинно бути виставлене на аукціон.

Як пояснив Владислав Калинець, об’єкт не потрапив до стратегічних підприємств, що не підлягають приватизації. Мовляв, на ринку є інші види альтернативного палива.

Однак Юрій Погуляйко переконаний, що на сьогодні у зв’язку з військовою агресією росії ситуація змінилася і підприємство відіграє ключову роль у проходженні опалювального сезону для області.

До того ж 64% установ соціальної і бюджетної сфери Волинської області опалюють за рахунок твердого палива (торфобрикети та торфокрихта). Адже на сьогодні ДП «Волиньторф» забезпечує дешевим та здебільшого єдиним місцевим паливом населення і бюджетні установи (школи, садочки, медзаклади та ін.).

Також «Волиньторф» є одним із найбільших платників податків до державного та місцевого бюджетів.

І найголовніше, нині там працює 400 волинян, для яких важливо зберегти роботу.

Саме тому керівництво області одностайне в цьому питанні. «Волиньторф» має залишитись державним підприємством, тож знову звертається з проханням про виключення його із переліку об’єктів приватизації.

Читайте також: Волинянам радять вже запасатися дровами на зиму


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку водійка «лексуса» збила пішохода
Наступна новина Тепер тут штаб «Старе місто». Інклюзивна луцька кав'ярня волонтерить
Останні новини
Схожі новини