Відомо, що інспектував міністр молоді та спорту у селі під Луцьком. ФОТО

Відомо, що інспектував міністр молоді та спорту у селі під Луцьком. ФОТО
На фото: Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, голова Боратинської ОТГ Сергій Яручик та начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Волинської ОДА Ігор Дмитришин

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов ознайомився зі спортивною інфраструктурою Боратинської ОТГ, що неподалік Луцька, та відвідав місцевий стадіон.

19 липня Ігор Жданов, голова ОТГ Сергій Яручик та начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Волинської ОДА Ігор Дмитришин побачили на власні очі бігові доріжки, територію для баскетболу та усім іншим, що облаштоване на стадіоні. 

«Це один із найкращих сільських спортивних комплексів у Східній Європі, прекрасне місце, де можна займатися спортом, насамперед, дітям, мешканцям Боратина та тим, хто проживає на території ОТГ. Ми говорили, що річне утримання цього комплексу коштує близько 200 тисяч. 

Громада зараз сама справляється і несе фінансове навантаження, але щодо розвитку стадіону – потрібно допомагати. Ось, наприклад, ці доріжки під час зайняття спортом є вбивчими для ніг, потрібно класти резинове поліуретанове покриття, яке дозволяє нормально займатися на підготовчому рівні», – сказав Ігор Жданов.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов
Доріжки для бігу

Він додав, що доріжки на майданчику планують переробити, а виділити на це кошти обіцяють з Державного фонду регіонального розвитку. Також, за його словами, громада сподівається на субвенцію із державного бюджету щодо будівництва та реконструкції Палаців спорту. 

«Цього року для 5 областей виділили 150 мільйонів гривень на умовах співфінансування. Це означає, що вже має бути готовий проект і рішення міської або обласної ради. Це серйозна річ, яка спрямована на баскетбол, гандбол, футзал, волейбол. Глядачів має бути не менше 2,5 тисяч.

Є питання, на скільки це далеко до Луцька і на скільки лучани зможуть сюди їздити та займатися спортом. У цьому році Боратин не виграв проект, але держава, думаю, наступного року таки ухвалить Закон про державний бюджет та збільшить цю програму. Тому охочі будуть подаватися, конкурувати та вигравати», – зазначив Жданов.

Ігор Дмитришин розповів, що Боратинська ОТГ спільно з Волинською ОДА підготувала проект для будівництва Палацу спорту на території громади.

«Окрім чотирьох обов’язкових видів спорту, ми доповнили цей список легкоатлетичним покриттям (6 бігових доріжок по колу на 200 метрів), стрибкові ями, сектор для штовхання ядра та сектор для стрибків довжину та висоту.

За проектом – це територія спортивного комплексу села Боратин, яка має майже 5 гектарів, а до гектара можна відвести під Палац спорту. За цінами 2018 року вартість цього проекту становить 100 мільйонів гривень. Частину коштів (50 мільйонів, – Авт..) протягом 3 років ми передбачаємо з обласного бюджету та бюджету Боратиської сільської ради», – сказав Дмитришин. 

Начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Волинської ОДА Ігор Дмитришин
Голова Боратинської ОТГ Сергій Яручик
Майданчик для баскетболу

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов та голова Боратинської ОТГ Сергій Яручик
Бігові доріжки, які планують реконструювати

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку таки можуть перенести День міста на вересень
Наступна новина Не для ідеального тіла: які фрукти заважають схуднути
Останні новини
Схожі новини