Відпочинок у Туречині під час карантину. Що радить туристам луцьким мандрівник Богдан Климчук

Відпочинок у Туречині під час карантину. Що радить туристам луцьким мандрівник Богдан Климчук

Директор луцького туристичного агентства «Патріот» Богдан Климчук провів інформаційний тур готелями Туреччини і дав ексклюзивні поради щодо відпочинку в цій країні влітку 2020 року. 

Це був перший виліт представника агентства до Туреччини після карантину.

Що радить туристам Богдан Климчук

1. Оскільки значно поменшало транспорту, що курсує до аеропорту, варто подбати про нього заздалегідь. Розрахувати час потрібно так, щоб прибути за три години до відльоту. Місця  в ввтобуси, скайбуси, які стартують від залізничного вокзалу, бронюйте на  skybus.kiev.ua  та на сайті «Укрзалізниці» завчасно, щоб спокійно дістатися до місця призначення. Якщо їдете своїм авто –  лишіть його в Борисполі.  Там  – дешевше. 

2. В аеропорті  черг немає. Люди стоять на відстані витягнутої руки. Бахіли всім обов’язкові. Ви повинні знати, що жодних тестів для туристів у цьому напрямку ні перед відльотом, ні після нього не роблять. 

3. Дьюті-фрі працює в обмеженому режимі, кафе – теж. Тому краще взяти їсти із собою, оскільки не годують і в літаку. Бізнес-лаундж працює, і готують тут дійсно класно! І в готелях, і в кафе аеропортів подають їжу в одноразовому посуді. До речі, зручно мати банківські картки, якими можна користуватися в подорожах за кордон.

4. Наразі існує заборона на велику ручну поклажу в літаку. Тому її варто звести до мінімуму. 

5. Картки мобільного зв’язку продаються в аеропорті та центрі курортних міст. Поки що серед туристів у цьому напрямку – українці, білоруси і казахи.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

6. По прильоту не міряють температуру та не роблять тестів! Температурний скрінінг у готелі проводиться перед кожним прийомом їжі. Якщо є такі симптоми, як кашель, чхання  і раптом виявлено температуру більше, ніж 37.8, відправляють до лікарні робити тест.  І це все –  за рахунок уряду Туреччини! До речі, в готелях є спеціально відведені кімнати для тих, хто захворів у період відпочинку. 

7. Харчування в деяких готелях відбувається  в режимі а ля карт: замовляєте сніданок, обід чи вечерю – і вам її приносять. Меню має невелику кількість позицій, проте все дуже смачно. Якщо цього не достатньо, виручать снеки, тому голодними ви точно не будете! Страви вам подають. В умовах карантину ви не можете брати їх самі. Якщо, прийшовши в їдальню, забули маску, її вам люб’язно видадуть.

8. Людей невелика кількість, тому на пляжі мегабагато місця! З усіх пляжів на Егейському узбережжі найбільш комфортним видався Буфатіє, а саме Каліс-біч. Тут  найкращий захід у море, дуже дрібна галька та найбільш прогріта вода.

9. Турки дуже уважно ставляться до безпеки людей: водій робить температурний скрінінг пасажирів, дезінфікує їм руки та стежить, щоб усі їхали в масках, а також проводиться дезінфекція багажу.

10. Діти 90 відсотків часу проводять на свіжому повітрі. Персонал за цим теж стежить. У готелях можна взяти напрокат велосипеди для прогулянок та пограти теніс. 

Богдан Климчук наголошує, що Туреччина – чудовий варіант для відпочинку цього літа за ціною і якістю. Тому радить подорожувати, а не сидіти вдома.

Читати також: Куди поїхати відпочивати? ТОП-10 місць, які найбільше цікавлять українців

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поліції хочуть дозволити зупиняти водіїв без поважної причини
Наступна новина Волинянин склав ЗНО із фізики на 200 балів
Останні новини
Схожі новини