Відтепер на Укрпошті можна буде розрахуватись карткою

Відтепер на Укрпошті можна буде розрахуватись карткою

Національний банк України видав ПАТ «Укрпошта» ліцензію на переказ коштів в національній валюті без відкриття рахунків, а також зареєстрував договори про участь ПАТ «Укрпошта» в міжнародних платіжних системах VISA та MasterCard. 

Про це повідомляють на офіційному сайті Укрпошти.

«Клієнти Укрпошти давно чекали на можливість сплатити за товари і послуги платіжними картками – завдяки рішенню Нацбанку така опція стане доступною вже найближчим часом. Розрахуватись у відділеннях можна буде через платіжні термінали Укрпошти або ж на інтернет-сайті чи в нашому мобільному застосунку, а також в Укрпошті тепер можливо отримувати готівку з платіжних карт. 

Такі операції будуть здійснюватися без посередництва банку-екваєра, що дозволить знизити собівартість їх проведення. Вдячний за це рішення НБУ.

До того ж, головна пошта країни стала першим учасником міжнародних платіжних систем MasterCard та Visa серед небанківських установ України, а також подала заяву про вступ од Національної платіжної системи «Український платіжний простір», – зазначив в.о. генерального директора Укрпошти Ігор Смілянський. 

«Укрпошта має більше 11 тис. відділень. Таке рішення дасть змогу розширити платіжну інфраструктуру для здійснення безготівкових платежів. Крім того, цей крок є дуже важливим для побудови в нашій державі cashless economy та збільшення обсягів безготівкових розрахунків, особливо в невеликих містах і селах, де зараз переважають розрахунки готівкою», — зазначив директор Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку України Олександр Яблунівський. 

Для розрахунку картками у відділеннях, Укрпошта через систему держзакупівель Prozzoro вже закупила за найвигіднішою ціною в Україні 5 тисяч платіжних терміналів, які відповідають усім сучасним вимогам міжнародних платіжних систем MasterCard, Visa та НПС «ПРОСТІР».

 Фото: ілюстративне


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькому «Кораблику» відсвяткували річницю StandUp. ФОТО
Наступна новина Ще одна лучанка може отримати звання «Матір-героїня»
Останні новини
Схожі новини