Архівні знімки одного з найстаріших храмів Волині. ФОТО

Архівні знімки одного з найстаріших храмів Волині. ФОТО

В одному з університетів Кракова зберігаються архівні фото містечок та сіл сучасної Волинської області, що датуються початком ХХ століття. 

Зокрема, там зберігаються світлини одного із найдавніших храмів Волині – Свято-Василівської церкви в Володимирі-Волинському, – пише Тетяна Яцечко-Блаженко на ІА «ВолиньPost».

Знайдена колекція датована 1928 роком. Авторами представлених фото є М. Валіцький та Я. Рачинський.

Точне датування будівництва церкви невідоме. В 1928 році храм датували XIII-XIV століттями. Не є секретом, що храм перебудовувався у ХІХ та на початку ХХ ст. Первісна будівля храму відрізнялася від нинішньої, являла собою суміш місцевої архітектурної традиції з елементами ґотики і романського стилю.

У 1887 році, з нагоди 900-ліття хрещення Русі, при церкві Святого Василя було створене Православне Братство Святого Володимира.

Свято-Василівська церква-ротонда є унікальним храмом такого стилю, що зберігся в Україні й якщо ви його ще не бачили на власні очі, то для цього варто обов’язково відвідати Володимир.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Я була знову шокована», - волинянка про аварійний відрізок дороги. ФОТО
Наступна новина Найкращі короткометражки про Україну отримають відзнаку імені волинського Героя
Останні новини
Схожі новини