Вік – не завжди вирок. У лікарні в Боголюбах від коронавірусу одужала 82-річна волинянка

Вік – не завжди вирок. У лікарні в Боголюбах від коронавірусу одужала 82-річна волинянка

В інфекційному госпіталі в Боголюбах біля Луцька від коронавірусу одужала 82-річна Марія, яка була тут першою пацієнткою.

Про це ідеться у репортажі з медзакладу журналіста Андрія Гнатюка.

Жінка пролежала у реанімації під апаратом штучної вентиляції легень 29 днів. Вона занедужала ще 29 березня. Спочатку лежала в Нововолинській лікарні, а 13 квітня стала першою пацієнткою інфекційного госпіталю в Боголюбах.

Останній тиждень пацієнтка уже перебувала у палаті інфекційної пульмонології.

«Нічого не боліло, тільки температура була 38, не можна було збити. Я викликала швидку. Швидка забрала мене у лікарню. Я лежала в хірургії, думала, апендицит. Потім мене швидка відвезла сюди», – розповіла пацієнтка про свою хворобу.

Попри відсутність симптомів, ПЛР-тест ще певний час давав позитивний результат. На це впливав ослаблений імунітет бабусі, кажуть лікарі. Жінка перебувала в обласній лікарні доти, поки тест не став негативним, адже вдома за нею доглядає соцпрацівниця.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Вік – не завжди вирок, каже пульмонолог Олег Яковенко.

«Чим старша людина, тим більше вона має супутніх захворювань. Чим старша людина, тим більше ризиків не лише мати важкий перебіг захворювання, а й погіршення чи загострення хронічних захвоювань. Можливо, це генетично обумовлена більша опірність людського організму. Ми своїх пацієнтів виходжуємо, як дітей», – розповів лікар.

«Якщо імунна система працює, ми допомагаємо медикаментами і адекватним доглядом, ці пацієнти мають шанс одужати, і вони від нас виходять живими», –каже черговий лікар реанімаційного відділення Сергій Сівак.

Читати також: «Підступний, мінливий і непередбачуваний». Волинський лікар поділився враженнями про коронавірус


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Дату початку навчального року у вишах визначатимуть самостійно
Наступна новина У відомого луцького активіста Ігоря Левчука поліція знайшла незаконну зброю, – ЗМІ
Останні новини
Схожі новини