Вікна та скляні перегородки з алюмінієм: переваги, різновиди, купівля

Вікна та скляні перегородки з алюмінієм: переваги, різновиди, купівля
Фото ілюстративне. Джерело: ProSteklo

Скляні фасади, балкони та лоджії, перегородки в офісах та ванних кімнатах стали незамінною частиною нашого простору, роблячи його не тільки сучасним та стильним, а ще й сповненим світла. А в приміщеннях, де працюють великі колективи, без простінок не обійтися: вони зменшують рівень шуму, таким чином підвищуючи комфорт та працездатність людей.

Використання таких конструкцій у дизайні можливе завдяки алюмінію, адже тільки з нього можна зробити віконні профілі та перегородки великих розмірів.

Чому варто обирати алюмінієвий профіль

Алюміній є легким та міцним металом, який не піддається корозії та деформації. Він екологічно чистий, адже не містить важких домішків та не виділяє шкідливих речовин. Не вимагає спеціально догляду та може служити десятки років. До того ж, алюмінієві вікна вогнестійкі.

Алюмінієвий профіль. Джерело фото: http://www.drujemuzyko.com.ua

Профілі з цього металу бувають «холодними» та «теплими». Перші не підходять для житла, тому їх використовують на балконах та в нежитлових приміщеннях.

Натомість «теплі» профілі мають у своєму складі термоізоляційну вставку, яка зупиняє потік тепла з кімнати та потік звуків із вулиці.

Читайте також: Купуєш вікна – економиш тепло та гроші: вигідна пропозиція від «Атлант плюс»

При виготовленні алюмінієвих вікон використовують не просто профіль, а систему профілів, завдяки чому є вікна є різними варіантами відкривання.

Фасад з вікнами з алюмінієвими профілями. Джерело фото: https://perfect-okna.com.ua 

На метал наносять стійке покриття, яке може бути найрізноманітніших кольорів.

Переваги скляних перегородок:

1. Збереження видимої цілісності приміщення. Скляні простінки, на відміну від гіпсокартонових чи цегляних, прозорі, тому людина може бачити усю кімнату цілісно, а не частинками.

2. Міцність. Скляні перегородки крихкі лише на перший погляд. Вони виготовляють із товстого загартованого скла, тому є достатньо міцними. До того ж, виробники зазвичай використовують спеціальну плівку, яка захищає від осколків на випадок пошкоджень конструкції.

Джерело фото: http://ukrsklo.com.ua 

3. Практичність. Скляні перегородки легше очистити від забруднень, на відміну від перегородок, облицьованих кахлем, де найбільш проблемними є шви.

4. Гнучкість. У виробничих умовах скло можна зігнути в будь-якому напрямку, завдяки чому можна виготовляти перегородки складної конфігурації.

Види перегородок

Скляні перегородки можна розділити на різновиди за кількома ознаками.

 – За типом матеріалу. Є перегородки із тонколистового матеріалу та зі склоблоків. Перші бувають рамними та безрамними, тобто можуть бути повністю прозорими і візуально не обмежувати простір.

Перегородка зі склоблоків. Джерело фото: remontcap.ru

– За світлопроникністю. Є прозорі, напівпрозорі та непрозорі перегородки, вибір яких залежить від покладених на них завдань.

 – За ступенем мобільності. Бувають стаціонарні перегородки і так звані трансформери, які можна переміщувати. Наприклад, перегородки на роликах.

 – За способом відкривання. Є розсувні перегородки та такі, що взагалі не мають дверей, натомість містять стаціонарний проріз.

Розсувні скляні перегородки. Джерело фото: https://stekloprom.com 

 – За призначенням. Є перегородки для облаштування душових кабін та для поділу простору ванної кімнати на зони.

Коли не варто встановлювати перегородки

Простінки приноситимуть користь, якщо його застосовувати у просторих кімнатах, інакше вони будуть перешкодою, попри прозорість.

Де придбати вікна з алюмінієм та скляні перегородки для житла

На Волині широкий асортимент як вікон з алюмінієвими профілями, так і перегородок пропонує компанія «Атлант плюс», яка вже понад 10 років забезпечує український ринок якісними вікнами та дверима.

Зорієнтувати у виборі вас можуть фахівці компанії. Зв’язатись із виробником можна за телефоном (067) 361-66-30, написавши на пошту [email protected] або ж завітавши в офіс, що розташований у Луцьку за адресою просп. Соборності, 1в.

Інформацію про продукцію можна переглянути на сайті: www: http://atlantplus.com.ua

Також «Атлант плюс» можна знайти у соцмережах: instagram.com/atlantpluss та facebook.com/infoatlantplus

Читайте також: Чому варто обирати скляні двері


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відремонтували й утеплили: показали оновлений дитсадок у Луцьку. ФОТО
Наступна новина Тихе полювання продовжується: волиняни хизуються грибним «уловом». ФОТО
Останні новини
Схожі новини