Вимкнення на зарплату не впливає: чи проводять вчителі в Луцьку уроки, коли нема світла

Вимкнення на зарплату не впливає: чи проводять вчителі в Луцьку уроки, коли нема світла

Через часті відключення світла частина луцьких школярів нині навчається дистанційно. Вимикати електроенергію можуть інколи і під час занять, тож їх можуть провести не всі. У департаменті освіти Луцької міськради кажуть, що проблеми у цьому не вбачають.

Чи були звернення батьків щодо невідповідного проведення уроків і як ведеться облік онлайн-занять, видання ВСН запитало у начальника департаменту освіти Луцької міської ради Віталія Бондаря.

За його словами, за час вимкнення електроенергії немає жодного звернення щодо поганої якості організації навчального процесу у закладах освіти.

«Буває таке, що під час асинхронного навчання вимикають світло, буває таке, що дитина не доєдналася до освітнього процесу, зважаючи на те, що немає інтернету чи світла. Всі з розумінням ставляться: педагоги йдуть на зустріч щодо оцінювання, батьки - щодо організації освітнього процесу по той бік екрану. Так само, коли у наших закладах освіти вимикається світло у денний час. Не зовсім яскрава атмосфера і можна нарікати, але всі усвідомлюють ситуацію, тому що альтернативи немає. Є багато таких моментів, але нарікань, як таких немає», - сказав посадовець.

Він пояснив, що контроль за проведенням занять  найперше покладений на керівника, який безпосередньо відповідає за якісь освіти у закладі: чи на уроці, чи загалом у школі. 

«Для ведення обліку є директор навчального закладу, який має команду із заступників і керівників, осередків, які перебувають на заняттях і дистанційному форматі, і в очному. У Законі України «Про повну загальну середню освіту» є чіткий момент про те, яким чином повинен бути організований освітній процес і яким повинен бути контроль за ним», - зазначив Бондар. 

Уроки, які можуть не провести через вимкнення електроенергії, не впливають на заробітну плату педагогів.

За словами, немає ніяких законних підстав, аби зменшувати зарплатню вчителям, які не винні у вимкненні світла.

Якщо ж є випадки, коли уроки у школі не проводяться, обов'язково потрібно звертатися до керівника закладу, переконує Віталій Бондар. Наразі про такі звернення йому невідомо. 

Яким навчання буде у наступному навчальному семестрі - наразі не відомо. Очільник департаменту освіти Луцької міської ради пояснює, що все залежитиме від безпекової ситуації і постачання електроенергії. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Безпека понад усе: фахівці АТ«Волиньгаз» розповіли, як правильно користуватися газом у побуті
Наступна новина У ДТП на Житомирщині загинув військовий з Волині, який їхав додому у відпустку
Останні новини
Схожі новини