Безпека понад усе: фахівці АТ«Волиньгаз» розповіли, як правильно користуватися газом у побуті

Безпека понад усе: фахівці АТ«Волиньгаз» розповіли, як правильно користуватися газом у побуті

Упродовж року аварійно-диспетчерська служба 104 АТ «Волиньгаз» опрацьовує тисячі аварійних заявок від споживачів. Через постійні відключення електроенергії споживачі на Волині частіше користуються природним газом. Тому важливо дбати про безпеку користування блакитним вогником у домі.

Акціонерне товариство “Волиньгаз» черговий раз попереджає і застерігає – у зв’язку з плановим і аварійним відключенням електроенергії, обумовленим російською агресією, бути ще більш відповідальними і пильнішими, використовуючи природний газ в побуті.

Для запобігання аварійним ситуаціям в умовах опалювального сезону клієнтів закликають неухильно дотримуватись правил безпечної експлуатації газових мереж та обладнання, встановленого у помешканнях.

Старший архіваріус відділу стратегії ГІС АТ «Волиньгаз» Ганна Пантюшко радить дотримуватись таких основних правил безпечного користування природним газом:

1. Під час користування газовими приладами відчиняйте вікно чи кватирку. Обов’язково забезпечте притік повітря в приміщення, де працюють газові прилади. Це попередить отруєння чадним газом і вибух газоповітряної суміші.

2. У будинках, які обладнані приладами і апаратами з відводом продуктів згоряння в димоходи, забороняється влаштування витяжної вентиляції з штучним спонуканням (електровитяжки). Тобто, не користуйтеся електровитяжкою у приміщеннях, де працює газовий прилад з відводом продуктів згорання у димохід.

3. Не обігрівайте свої оселі полум’ям від газових плит! Для обігріву помешкання використовуйте лише сертифіковані обігрівачі.

4. Для постійного контролю наявності в повітрі природного чи чадного газу встановіть сигналізтор газу, який реагує на витік газу та наявність чаду в приміщенні.

5. Стежте за технічним станом газових приладів, справністю димоходів та вентиляційних каналів.

«Чадний газ не має ні запаху, ні кольору, ні смаку. У цьому його підступність і небезпека. Не нехтуйте правилами безпеки при користуванні газовими приладами, адже це може призвести до трагедії», - застерігає старший архіваріус газової компанії.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькі заклади попередили про заборону корпоративів в новорічну ніч
Наступна новина Вимкнення на зарплату не впливає: чи проводять вчителі в Луцьку уроки, коли нема світла
Останні новини
Схожі новини