Випускник із Луцька склав мультипредметний тест на 600 балів. ВІДЕО

Випускник із Луцька склав мультипредметний тест на 600 балів. ВІДЕО
Фото: Суспільне

Випускник луцького ліцею № 21 Олександр Загребельний отримав максимальні 600 балів під час національного мультипредметного тестування, яке цьогоріч запровадили замість зовнішнього незалежного оцінювання.

Як розповів Суспільному випускник, на розв'язання 60 завдань з історії, української мови та математики він витратив приблизно 25 хвилин, хоча було відведено дві години. Ще 20 хвилин часу хлопець перевіряв правильність обраних відповідей.

«В мене серце почалося битися сильніше, ніж зазвичай, я був дуже радий. Коли натискав кнопку "завершити тестування", то був абсолютно впевнений, що всі відповіді там правильні. Перевіряв, чи в мене всі відповіді збереглись, чи не перемішалися», – зазначив хлопець.

Результат у 600 балів тестування комп'ютер видав одразу. Запорукою свого успіху срібний медаліст називає тривалу та системну підготовку. 

«Не було такого, що я вночі не спав, занадто багато часу цьому приділяв, вигорав. Все було доволі стабільно. Я почав готуватися завчасно, за рік десь», – каже Олександр Загребельний.

Зараз випускник луцького ліцею готується вступати до Київського політехнічного університету на ІТ спеціальність. З його слів, попри те, що мав можливість подати документи до закордонного вишу, своє майбутнє бачить лише в Україні.

Вчителька української мови та літератури ліцею № 21 Наталія Борецька розповіла, що більшість її учнів показали цього року високі результати на тестуванні. Своїм учнем Олександром, каже, пишається та радіє за його успіхи в навчанні.

«Якраз от перед тестуванням відбулася розмова з однокласницею Саші, яка сказала, що Саша складе точно все на 200. Більшість дітей склали на 180-190 балів», – додала освітянка.

Привітав свого сина-600-бальника його батько Андрій Загребельний. Він – медик, акушер-гінеколог у Волинському обласному перинатальному центрі. 

Як розповів чоловік, попри те, що навчання в 11 класу відбулося в дистанційному форматі, на успіхи сина це не вплинуло.

«Він завжди вчився, і тому я був впевнений. Ніколи в житті я на нього не тиснув – це моя принципова позиція. Єдине, де я відмовляв його від медицини, тому що це важко психоемоційно та морально», – говорить тато випускника.

Усього до участі в мультипредметному тестуванні цього року зареєструвалося понад 7,5 тисяч учасників, менш як 7% не з'явилися на тестування, – розповіла завідувачка відділу ЗНО Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Корнейко.

«Ми знаємо поки що результати лише загальноукраїнські, досить велика кількість учасників отримали високі і найвищі бали – таких учасників більш як 6 тисяч, минулого року було менш як 600. Це пов'язано зі спрощенням самих завдань тесту, але ми також розуміємо в яких умовах наші учасники готувалися до проходження тесту», – зазначила освітянка.

Додаткова та спеціальна сесії мультипредметного тестування для тих, хто з різних причин не мав можливості скласти основну, триватиме до 16 вересня.

Читайте також: Волинські учениці склали мультитест з трьох предметів на 200 балів


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку кличуть на благодійний велопробіг: триває реєстрація
Наступна новина Про ситуацію на Волинському та інших напрямках. Зведення Генштабу ЗСУ
Останні новини
Схожі новини