«Вирити траншею і загородити в’їзд». Як у Луцьку боротимуться зі зливом браги в каналізацію

«Вирити траншею і загородити в’їзд». Як у Луцьку боротимуться зі зливом браги в каналізацію
Працівники водоканалу виявили несанкціонований злив «браги» в міську каналізацію

Міський голова Ігор Поліщук наказав покарати Луцький спиртзавод за незаконний злив в каналізацію «браги».

Про це він сказав у вівторок, 15 лютого, під час оперативної наради.

Нагадаємо, днями працівники водоканалу виявили несанкціонований злив в міську каналізацію «браги» в районі вулиці Ковельської, де працює спиртзавод.

«Попередні результати лабораторних аналізів засвідчують, що у відібраній органічній сполуці виявлено критичне перевищення обсягів хімічного споживання кисню, необхідного для того, щоб окислювати хімічним шляхом органічні і мінеральні речовини, які потрапили у воду. При нормі – 685 мг кисню в літрі води у відібраних пробах виявлено показник 7000 мг кисню в літрі води, тобто зафіксовано перевищення у більш як 10 разів», – повідомили тоді комунальники.

На такі обсяги міські очисні споруди нерозраховані, що може призводити до неякісної очистки стоків і появи смороду, – додають вони.

«Сьогодні нам кажуть, очисні споруди винні. Звичайно, вони винні. Але вони не можуть впоратися з таким навантаженням. Тому я прошу звернутися в екоінспекцію, щоб вони наклали максимальний штраф», – сказав міський голова Ігор Поліщук.

«Якщо ж спиртзавод продовжуватиме, почати ремонт водопровідної мережі біля в’їзду. Навіть, якщо її там немає. Вирити траншею і перегородити в’їзд», – наголосив він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хабар за дозвіл на викиди шкідливих речовин в повітря. Деталі затримання посадовця в ОДА
Наступна новина «Населенню варто готувати підвали». Що у луцькій мерії кажуть про загрозу війни
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні