Візит польського президента триває: Анджей Дуда в Олиці. ФОТО. ОНОВЛЕНО

Візит польського президента триває: Анджей Дуда в Олиці. ФОТО. ОНОВЛЕНО

Президент Польщі Анджей Дуда кортежем прибув до селища Олика.

Під стінами Колегіального костелу Святої Трійці зібралося більше сотні місцевих мешканців.

Деякі з них тримали у руках плакати із написами «Спільна історія, спільне сьогодення… Не можна руйнувати», «Ласкаво просимо на Волинь», «Ласкаво просимо на Волинь з миром та вірою у європейське майбутнє».

Президент на кілька хвилин завітав до костелу і вирушив далі на польське кладовище, що в Олиці.

«Це дуже сумна дата для багатох польських родин, які в тих роках втратили тут на Волині своїх найрідніших людей. Це близько 100 тисяч поляків, яких тут замордували. Не солдатів, а звичайних людей, які працювали на землі. То була звичайна етнічна чистка, як би ми це зараз назвали. Це страшна сторінка в історії польського та українського народів, яка позначилася глибким болем та терпінням. 

Скажу так, мусимо наші віносини будувати на правді. Треба визнати, не може бути мови про жодну помсту. Очевидно, йде мова про біль, який триватиме, але вірю, що час, який лікує рани, залікує і ці. Але додам, що на історичній правді маємо будувати наші добрі відносини.

Маємо спільно думати про нашу безпеку. Ми, поляки, підтримуємо Україну, аби вона увійшла до ЄС, аби територія, яку окупувала Росія, вам повернулася, а також повернувся спокій», – зауважив Анджей Дуда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Луцька прибув польський президент Анджей Дуда. ФОТО. ВІДЕО. ОНОВЛЕНО

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Це перемога за Україну!», - гравці збірної Хорватії записали звернення до українців. ВІДЕО
Наступна новина Відомо, де обідав польський президент. ФОТО
Останні новини
Схожі новини