Візит заступника голови «Батьківщини» на Волинь: як це було. ФОТО

Візит заступника голови «Батьківщини» на Волинь: як це було. ФОТО

Днями на Волині із офіційним візитом побував заступник голови партії «Батьківщина» Іван Крулько.

У рамках робочої поїздки 12 квітня народний депутат відвідав школи Торчина, Садова та Білостока, Торчинську районну лікарню та професійно-технічний ліцей, де поспілкувався із виборцями.

Стартував із Торчинської районної лікарні та Садівської ЗОШ, у яких люди переважно цікавились майбутнім лікарні, поліклініки та школи після медичної та освітньої реформ, утворення ОТГ.

Іван Крулько наголосив, що «Батьківщина» категорично проти закриття шкіл, садочків, клубів, ФАПів і лікарень у селах та знищення соціальної інфраструктури.

«Коли у селах немає соціальної інфраструктури, то вони починають занепадати, а з часом вимирати. Тому школа у Садові і лікарня у Торчині обов’язково мають функціонувати», - наголосив під час зустрічі із трудовими колективами Іван Крулько.

«Коли школа закривається, мало хто ходить у бібліотеку, бо ж здебільшого її відвідують учні та вчителі, аби щось почитати, підвищити свої знання або підготуватися до уроків. І з часом закривається і бібліотека.

У межах медичної реформи так само зникають ФАПи і закриваються лікарні. Це все у комплексі - і мораторій на продаж землі, і реформа децентралізації - веде до того, що сільська інфраструктура буде знищена і земля не буде належати селянам», - продовжив коментувати перший заступник голови Волинської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Андрій Козюра.

Поділився народний депутат і своїм баченням медичної реформи:

«Хоча охорона здоров’я давно потребує радикальних реформ, запропоновані зміни у цій галузі навряд чи дадуть результат. «Батьківщина» не голосувала за цей законопроект, бо вважає, що майбутнє за страховою медициною, як це робиться в усьому світі. Саме вона може захистити тих, хто не має можливості заплатити за медпослуги і водночас спонукатиме підвищувати їхню якість».

Свій візит на Волинь заступник голови партії «Батьківщина» Іван Крулько завершив зустрічами із громадами сіл Білосток та Горзвин та працівниками Торчинського професійного ліцею. Селяни переважно цікавились земельною реформою, а освітяни – майбутнім профтехучилищ, які перебувають від загрозою зникнення через недофінансування.

Народний депутат Іван Крулько підтвердив, що питання професійно-технічної освіти в Україні стоїть досить гостро через неналежне фінансування.

«Батьківщині» вдалось відстояти, щоб при передачі профтехосвіти з державного бюджету на місцеві заборонялося продавати чи реалізовувати їхні майнові комплекси. На це накладено мораторій. Треба, щоб майстерні і навчальні бази, де студенти вчаться сіяти, орати чи збирати урожай, ремонтувати техніку, будувати, були збережені», - переконаний політик.

За словами Івана Крулька, Україні треба зберегти і розвивати професійно-технічну галузь в Україні. Адже вже сьогодні маємо брак робітничих професій в Україні.

«В Україні, на жаль, немає цих робочих рук, з цим велика проблема. Лише за неофіційною статистикою 5-6 мільйонів наших громадян працює за кордоном», - підсумував депутат Луцькради Андрій Козюра.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Жебрівський назвав суму боргу ДНР за воду
Наступна новина У Луцьку зняли фільм про безхатьків
Останні новини
Схожі новини