«Вкладаючи у медичне страхування гривню, отримуєш захист на 20», - волинський депутат Імберовський

«Вкладаючи у медичне страхування гривню, отримуєш захист на 20», - волинський депутат Імберовський

Депутат Волинської обласної ради та страховик з багаторічним стажем Михайло Імберовський пояснив, чому є прихильником страхової системи охорони здоров’я.

Про це він розповів у коментарі «Першому».

«Страхова медицина - це глобальне і об’ємне питання! Є дуже багато нюансів! Але однозначно одне – соціально незахищені верстви населення, повинні отримувати страхування безкоштовно. А за них повинні заплатити багачі!» - переконаний обранець громади.

«Наприклад, якщо Порошенко, Ахметов або інша небідна людина задекларувала дохід у 500 мільйонів, а при медичній реформі парламент визначив би, наприклад, хоча б 2% внеску на медичне страхування, то це вже 10 мільйонів гривень! За цю суму можна застрахувати тисячі пенсіонерів! Ось в якому напрямку потрібно рухатись. Тоді лікарі отримають гідні кошти, обладнання, а пацієнти – якісну медичну послугу», - додає Михайло Імберовський.

Читати також: «Проти виступають ті, хто організував в державних лікарнях бізнес», - Тетяна Єремеєва про Супрун

З його слів, вкладаючи у медичне страхування одну гривню, пацієнт може отримати захист на 15-20 гривень. При цьому «на заваді стоять окремі медики, в тому числі і у МОЗ, які і контролюють бюджетні потоки», бо страхова медицина, а саме страхові компанії контролюватимуть використання коштів, ринкову ціну за медичну послугу і якість надання цих послуг.

«Ви мені скажіть, чи справедливим є те, що зараз пропонує Супрун? А саме те, що за людиною із доходом у 20 чи 50 тисяч гривень на місяць, чи навіть із мільйонними доходами і за пенсіонером з 1500 гривень доходу на місяць ітиме однакова сума так званих «коштів за пацієнтом»? Хтось запитує, а скільки це грошей? А ви запитайте у кардіолога, наприклад, скільки разів за ці гроші можна зробити кардіограму? Я вам скажу, що це навіть не 5 разів. От тепер скажіть, як пенсіонер з гіпертонічним кризом, коли по декілька разів у день в стаціонарі потрібно робити ЕКГ, заплатить за решту таких досліджень?» - каже депутат.

«Краще Президент вніс би зміни до Конституції щодо скасування безкоштовної медицини, а не зміни про курс до Європи і НАТО ініціював. Це було б значно корисніше для людей, бо щодо європейської інтеграції і так достатньо прийнятого законодавства, заважає лише корупція", - резюмує він.

Довідково: Михайло Імберовський сім років працював у страхових компаніях, в тому числі очолював ТДВ СК «Альфа Гарант» на Волині. Нині займається підприємницькою діяльністю. У 2015 році обраний депутатом Волинської обласної ради.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки коштують машини на авторинку у Луцьку
Наступна новина Українці купують в інтернет-магазинах на 7,5 млрд на місяць
Останні новини
Схожі новини