«Проти виступають ті, хто організував в державних лікарнях бізнес», - Тетяна Єремеєва про Супрун

«Проти виступають ті, хто організував в державних лікарнях бізнес», - Тетяна Єремеєва про Супрун
Джерело фото: Volyn24.com

Головна лікарка "Центру хірургії ока професора Загурського" Тетяна Єремеєва вважає, що проти очільниці Міністерства охорони здоров’я Уляни Супрун виступають лікарі-хабарники і політики, які їх захищають.

Про це вона розповіла «Першому».

Нагадаємо, 2 жовтня комітет Верховної Ради з питань охорони здоров’я одноголосно підтримав звернення до Кабміну щодо звільнення в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун та її заступника Олександра Лінчевського.

ХТО ПРОТИ СУПРУН

Тетяна Єремеєва вважає, що активний супротив політиці Уляни Супрун чинять деякі керівники медичних закладів та лікарі, «які організували на базі бюджетних закладів свій власний приватний бізнес».

«Дуже прикро, що комітет охорони здоров‘я Верховної Ради лобіює інтереси цих людей і перетворився на комітет захисту системи хабарів . Рівень брехні, який поширюється від голови комітету, негідний поведінки народного депутата та підриває довіру до всього парламенту», - переконана лікарка.

З її слів, наразі кошти державного бюджету розподіляються закладам охорони здоров’я за радянськими нормативами, а це неефективно.

«Україна має у 1,5 рази більше медичних закладів, ніж у Європі, але від цього українці не стали здоровішими. Це означає, що ресурс використовується неефективно. Реформа запропонована командою під керівництвом Уляни Супрун – це кардинальна зміна системи охорони здоров‘я, а не зміна назви. Всі кардинальні реформи є болючими», - вважає очільниця приватного медичного центру.

ЩО ПРОПОНУЄ СУПРУН

«Дивно чути коментарі деяких керівників медичних закладів щодо страхової медицини. За 27 років Незалежності України до Верховної Ради було подано 22 законопроекти з впровадження страхової медицини. Жодний з них не отримав позитивний експертний висновок, адже кожен управлінець системи охорони здоров‘я знає, що це найбільш витратна модель системи охорони здоров‘я», - додає вона.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Хай звільняють», - Сидор про Уляну Супрун

Тетяна Єремеєва зазначає, що для запровадження страхової моделі медицини потрібно закласти в бюджет багато коштів. Для прикладу, у Польщі з 37 мільйонами населення бюджет на охорону здоров‘я складає 23 мільярди доларів. В Україні з 40 мільйонами населення заплановано на систему охорони здоров’я на 2019 рік 3,2 мільярди доларів.

«Найближчим часом ми не зможемо собі дозволити збільшити видатки на охорону здоров‘я у 8 разів. Команда Уляни Супрун запланувала поступовий перехід до страхової моделі охорони здоров’я. Створена 6 місяців тому Національна служба здоров‘я України якраз і є прототипом майбутнього страхового фонду. Керівникам бюджетних закладів треба уважно ознайомитись з правилами заключення контрактів з НСЗУ, завершити процедуру переходу до комунальних неприбуткових закладів та почати процес «дорослішання» та становлення справжніми управлінцями», - резюмує лікарка.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Під стінами Волинської ОДА – акція пасічників. ФОТО
Наступна новина Відомий італійський піцайоло з Волині виборов для України друге місце. ФОТО
Останні новини
Схожі новини