Влада легалізувала ідею силових змін, – політолог про «справу Савченко»

Влада легалізувала ідею силових змін, – політолог про «справу Савченко»

Звинувачення в держперевороті Савченко пов’язане з Тимошенко і підготовкою до президентських виборів. Але цією справою випустили джина з пляшки тим, що легалізували тему зміни влади.

Таку думку сайту "24" висловив директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

Ідея в тому, щоб зв'язати Савченко з Тимошенко і зняти її з президентських виборів за 20 хвилин до старту. Знизити рейтинг Тимошенко складно. Це можна зробити, але тоді він перейде до когось іншого. Швидше за все, готується варіант, коли Савченко визнає, що дійсно була змова з Тимошенко, а оскільки ЦВК повністю підконтрольна президенту, то лідера "Батьківщини" знімуть з виборів на період проведення розслідування, – вважає Небоженко.

При цьому, на переконання політолога, для влади було небезпечно розкручувати тему державного перевороту. За словами Небоженка, в суспільстві дуже суперечливе ставлення до абстрактної ідеї перевороту.

"Люди серйозно обговорюють, як треба було зробити переворот, і чому не вийшло. І всі сходяться на тому, що не завадило б що-небудь зробити. Це не кровожерливість українців, а непряма критика неефективної влади. Вони випустили джина з пляшки, коли легалізували тему змін у країні влади", – зазначає Віктор Небоженко.

Крім того, зауважує фахівець, ідея перевороту гарна для тих, хто не хоче ніяких виборів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинських безробітних агітують у поліцію
Наступна новина Середній робочий рік українців на 48% довший, ніж у німців
Останні новини
Схожі новини