ВНУ імені Лесі Українки відзначив свою 30-ту річницю. ФОТО

ВНУ імені Лесі Українки відзначив свою 30-ту річницю. ФОТО

Волинський національний університет імені Лесі Українки відзначив подвійне свято – 30-річчя з часу утворення та вручення дипломів випускникам.

В урочистостях взяли участь представники влади, духовенства, професорсько-викладацького складу, випускники та їх родини, інформує облрада. 

Розпочалося дійство з пошанування пам’яті хвилиною мовчання за загиблими Героями Україна та спільним виконанням Гімну України. На жаль, навіть у день урочистостей не обійшлося без втрат: на війні загинув батько однієї з випускниць.

Ректор Лесиного вишу Анатолій Цьось наголосив, що цього дня рівно 30 років тому було утворено Волинський державний університет.

«Упродовж цього часу в університеті з’явилися нові прогресивні спеціальності та сформувалися потужні наукові школи. Наш сучасний університет - це майже 10 тисяч студентів, 740 науково-педагогічних працівників і дуже міцна матеріально-технічна база. За консолідованим рейтингом ми сьогодні посідаємо 17 місце серед майже 400-сот закладів вищої освіти України», - зазначив він.

Анатолій Цьось зауважив, що окрім навчання випускники, як і всі Лесині люди, робили все для Перемоги України.

«Шановні випускники, ви закінчили чудовий заклад вищої освіти. Ви найкращі! Ви залишилися в Україні, навчалися і працюватимете для її блага, розвитку та перемоги. Ви маєте знання, вміння та компетенції й можете використати свій потенціал для нашої держави», – сказав ректор вишу.

Перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук наголосив, що на нинішньому заході зібралася майбутня еліта України. Він передав випускникам вітання від очільника Волиньради Григорія Недопада та від усіх обранців громади.

«Я щиро бажаю, аби Лесин виш з 17-го місця перейшов у першу десятку та був найкращим закладом вищої освіти України. Випускникам зичу міцного здоров’я, щастя та благополуччя. В майбутньому кожному із вас - працювати, жити та творити у незалежній державі», -зазначив він.

Цього дня понад 1420 випускників отримали диплом, 149 із них – із відзнакою.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині художник із Донеччини розмалював автобусну зупинку. ФОТО
Наступна новина У громаді на Волині провели в останню дорогу загиблих Героїв. ФОТО
Останні новини
Схожі новини