Водія, який на смерть збив волинського священника, продовжать тримати під вартою

Водія, який на смерть збив волинського священника, продовжать тримати під вартою
Фото ІА «Волинські Новини»

Волинянину Роману Савичу, який на смерть збив єпископа Олега Ведмеденка, запобіжний захід не змінили, хоч обвинувачений та адвокати просили його відпустити під домашній арешт.

Рішення про продовження тримання під вартою обвинуваченого в смертельній ДТП ухвалив суддя Луцького міськрайонного суду Ігор Ясельський під час підготовчого судового засідання 10 січня, пише ІА «Волинські Новини».

Нагадаємо, у неділю, 14 листопада, по проспекту Василя Мойсея, в обласному центрі 23-річний нетверезий водій, керуючи легковиком Mazda, виїхав на тротуар та збив 60-річного пішохода. Потерпілий помер від отриманих травм.

Судовий розгляд призначено на 17 січня. Оскільки обвинувачений мав перебувати під вартою до 12 січня, прокурор подала клопотання про продовження строку запобіжного заходу.

16 листопада у Луцькому міськрайонному суді ухвалили рішення взяти Романа Савича під варту на час слідства на 60 діб, термін цей спливав 12 січня.

На думку прокурора, якщо випустити обвинуваченого з-під варти, є небезпека, що він буде переховуватися від правосуддя, може вчинити ще якийсь злочин або ж впливати на свідків у справі. Адже раніше Роман Савич був засуджений, проте це його не зупинило від вчинення чергового правопорушення. А злочин, у якому він обвинувачується, є тяжким.

«Наявність постійного місця проживання та сім’ї не завадило йому вчинити злочин, а тому не можуть бути гарантією його належної процесуальної поведінки», – наголосила представниця прокуратури.

Клопотання підтримав і представник потерпілого Роман Хомич. Він звернув увагу, що після аварії обвинувачений намагався втекти з місця пригоди.

«Клопотання обґрунтоване, ризики, встановлені слідчим суддею, є актуальними. Слід врахувати і ставлення обвинуваченого до вчиненого злочину – автопригоди. Він намагався уникнути відповідальності, зникнути з місця ДТП і залишив людину у небезпеці в безпорадному стані, адже вона не могла надати собі допомоги, що могло б врятувати життя. На свідків також може здійснюватися тиск, а поряд з іншими ризиками жоден інший більш м’який запобіжний захід не забезпечить належної процесуальної поведінки обвинуваченого», – вважає він.

Натомість захисник і сам обвинувачений просили відпустити його під домашній арешт. Адвокат переконував: його підзахисний визнає вину повністю, щиро розкаюється у вчиненому, всіляко сприяв слідству і злочин, який він вчинив, був не умисний. Роман Савич пояснив, що вдома у нього маленька дитина.

«У мене є малолітня дитина, і я б хотів би побути з нею на період розгляду. Я не збираюся впливати на свідків, провину визнаю і прошу вибачення у всіх за скоєне», – запевняв він.

Урешті суддя Ігор Ясельський ухвалив рішення про продовження тримання під вартою на 60 діб до 10 березня 2022 року без визначення розміру застави.

До слова, винуватець аварії минулоріч напав з газовим балончиком на працівників муніципальної варти Луцька.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку в Старому місті – пожежа
Наступна новина Термін дії ковід-сертифікатів скоротять до 9 місяців
Останні новини
Схожі новини