Волинь – 8-ма за кількістю корів і 6-та за кількістю птиці

Волинь – 8-ма за кількістю корів і 6-та за кількістю птиці
http://milkua.info

У 2018 році сільськогосподарські товаровиробники Волині виробили валової продукції на 6,5 мільярда гривень. Виробництвом сільськогосподарської продукції в області займаються 248 агропідприємств, 600 фермерських господарств, а також майже 150 тисяч особистих селянських господарств.

Про це стало відомо під час засідання Ради Регіонального Розвитку Волинської області. Захід відбувся 29 листопада, ідеться на сторінці голови ОДА Олександра Савченка у Facebook.

«Позитивним є те, що відбувається процес омолодження фермерства. Лише протягом останнього року зареєстровано два десятки нових фермерських господарств. А завдячуючи останнім новаціям державної фінансової підтримки їх кількість буде збільшуватися», – зауважив голова обласної державної адміністрації.

На засіданні стало відомо, що в рейтингу регіонів за підсумками 10 місяців в тваринництві область посідає 8-ме місце за кількістю корів, 6-те місце за кількістю птиці і 6-те місце за виробництвом м’яса у живій вазі.

П’ятий рік поспіль, або шостий раз за всю історію області, валове виробництво зернових і зернобобових перевищило один мільйон тонн. Цього року вал найвагоміший – 1 мільйон 200 тонн.

«У цілому на підтримку галузі агропромислового комплексу і сільських територій з бюджетів усіх рівнів у 2014 – 2018 роках використано більше ста вісімдесяти двох мільйонів гривень. Частка державного бюджету – найвагоміша», – уточнив Олександр Савченко.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Техніка будить худобу, годує і доїть: на Волині відкрили сучасний молочний комплекс. ФОТО

За його словами, держава робить акцент на розвитку кооперації, й у цьому році є потужна фінансова підтримка з державної казни – 45,8 млн гривень. Це у 2 рази більше ніж у попередньому році.

У цілому на підтримку галузі АПК з бюджетів усіх рівнів за 10 місяців поточного року вже профінансовано понад 57 млн гривень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На синоді Вселенського патріархату затвердили проект статуту Української церкви
Наступна новина Зимовий ремонт: коли можна класти бруківку?
Останні новини
Схожі новини