Зимовий ремонт: коли можна класти бруківку?

Зимовий ремонт: коли можна класти бруківку?
Вулиця Лесі Українки у Луцьку викладена бруківкою «Цеглинка»

При будь-якому ремонті важливо дотримуватись технології. В тому числі тоді, коли вкладаєш бруківку – чи то на власному подвір’ї, чи то на міській вулиці. Тільки тоді настил матиме справді естетичний вигляд і прослужить багато років.

Як правильно обрати час для вкладання бруківки? 

Відповідає Сергій Ярмолюк – головний інженер луцького підприємства «Бетон Брук Сервіс», яке випускає продукцію під торговою маркою «Le Bruk»,

Існує міф, що бруківку, на відміну від асфальту, можна вкладати у будь-яку пору року і в будь-яку погоду. Мовляв цьому не завадить ні мороз, ні сніг.

Це не зовсім так. Дійсно, якщо основа під бруківку готова, плити можна викладати і серед зими. Суворі морози їй не завадять.

А от саму основу потрібно підготувати ще восени – до моменту, коли середньодобова температура опуститься до 5 градусів морозу. Не встигли – тоді чекайте, доки земля розмерзнеться. Як правило, до весни.

Чому такі суворі вимоги до влаштування основи? 

Тому, що зроблена за правилами основа – це цілий комплекс матеріалів, який разом із самою бруківкою  забезпечує витривалість покриття.

Наприклад, на пішохідних доріжках основа зазвичай складається з 10 сантиметрів піску, 10 сантиметрів щебеню та 4 сантиметрів висівки.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Що краще – бруківка чи асфальт?

«Коли температура нижча, грунт промерзає і робота з ним забороняється. Якщо це правило порушити, основа буде ненадійною і в подальшому бруківка може просісти», - каже головний інженер «Бетон Брук Сервісу».

Якщо ж потрібно замінити кілька плит на вже готовому покритті, це можна зробити без порушення основи при будь-якій температурі.

Адреса «Бетон Брук Сервісу»: м. Луцьк, вул. Вахтангова, 12

Телефон: 067 334 1112

Сторінка у Фейсбук: https://www.facebook.com/brukivkalebruk/

Бруківка «Квадрат» і «Цеглинка» на вулиці Кривий Вал у Луцьку

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь – 8-ма за кількістю корів і 6-та за кількістю птиці
Наступна новина Вибори у громадах: у сільраді біля Луцька підбили підсумки реєстрації кандидатів. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини