Волинь на межі «червоної» зони. В ОДА пояснили, як працюватиме бізнес

Волинь на межі «червоної» зони. В ОДА пояснили, як працюватиме бізнес

Щоб працювати та не нести збитків, вже сьогодні необхідно провести вакцинацію серед працівників.

На цьому наголосила головний державний санітраний лікар області від час зустрічі із представниками бізнесу, що відбулась під керівництвом голови ОДА Юрія Погуляйка в стінах головної адмінбудівлі краю 26 жовтня 2021, – інформує пресслужба ОДА.

Волинь швидко наближається до запровадження червоної зони епіднбезпеки, у якій посилюватимуть протиепідемічні заходи. Тож з цього приводу за ініціативи голови ОДА Юрія Погуляйка в стінах головної адмінбудівлі відбулась зустріч із представниками бізнесу області.

Зокрема, під час зустрічі обговорили, які карантинні обмеження діятимуть для суб’єктів господарювання у разі запровадження червоної зони епіднебезпеки.

Перш за все, головний державний санітарний лікар області Наталія Янко поінформувала, що Волинська область нині у помаранчевій зоні епіднебезпеки через перевищені показники виявлення нових випадків та рівня госпіталізації.

Більше того, утримувати помаранчеву зону вдається лише завдяки збільшенню кількості ліжкомісць для коронавірусних пацієнтів у медзакладах області, забезпечених киснем. Адже кисневої підтримки потребує дуже великий відсоток пацієнтів. Окрім цього, у зв’язку із ростом захворюваності стрімко зростає і смертність, яка зросла вже в понад тричі.

«І населення, і підприємці повинні розуміти, що ресурси медичної мережі області є не безмежними. І відповідно, якщо цей показник перевищить індикаторний, то ми перейдемо в червону зону», - повідомила Наталія Янко.

Тож вкотре наголосила, що ефективними шляхами протидії COVID-19 залишаються вакцинація та карантинні обмеження.

Щодо обмежень, то на сьогодні у помаранчевій зоні робота громадських закладів та масових заходів дозволяється за умови розміщення однієї людини на 4 кв.метри або наповненості залів на дві третини. Також є обмеження для відвідувачів закладів громадського харчування щодо відстані між столиками та кількості відвідувачів тощо. Однак, такі обмеження не застосовуються, якщо персонал і відвідувачі є вакцинованими.

Для помаранчевої зони достатньо 80 відсотків щепленого персоналу хоча б однією дозою. В червоній зоні цей показник повинен становити 100 % двома дозами.

«Якщо ми переходимо до червоної зони, то забороняються усі масові заходи, робота закладів громадського харчування, торгівельно-розважальних центрів, кінотеатрів, театрів, закладів освіти, культури, непродовольчих ринків тощо. Ці заходи не будуть стосуватися тих, хто щеплений. Але в червоній зоні необхідно мати два щеплення, тобто так званий зелений сертифікат вакцинації. Тобто, щоби працювати та не нести збитків, вже сьогодні необхідно провести вакцинацію серед працючих у вас людей», - повідомила головний державний санітарний лікар області Наталія Янко.

Також зазначила, що послаблюватись карантинні обмеження можуть у разі досягнення колективного імунітету. Зокрема необхідно вакцинувати не менше 70 % населення області.

Для цього в області на сьогодні працює 36 мобільних бригад, 90 пунктів щеплень, 11 центрів масової вакцинації та наявна достатня кількість вакцин.

Читати також: Ляшко назвав умову запровадження повного локдауну в Україні

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волинь приїде міністр освіти і науки України
Наступна новина Канікули у школах Волині продовжили до 7 листопада
Останні новини
Схожі новини