Волинь отримала тести на коронавірус із Китаю

Волинь отримала тести на коронавірус із Китаю

Міністерство охорони здоров’я України розприділило допомогу з Китаю. На Волинь прибули експрес-тести та тести методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), захисні костюми та маски для медперсоналу.

Від ранку 24 березня представники Волинського регіонального оперативного штабу
з питань реагування на надзвичайну ситуацію медико-біологічного характеру оглядають вантаж, повідомили у Волинській ОДА.

За словами заступниці голови ОДА Тетяни Щербак, сьогодні отримані тести методом ПЛР перевірять та протестують у Волинському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров’я. Після цього тести з Китаю планують використовувати для діагностики захворювання на коронавірусну інфекцію в обласному центрі.

«Таким чином, ймовірно, ми зможемо у Луцьку робити аналізи, які до цього часу робили, надсилаючи забірні зразки у столичну вірусологічну лабораторію. А це значно пришвидшить встановлення діагнозу та весь процес лікування хворих, які звертаються зі скаргами на стан здоров’я», – підсумувала посадовиця.

Нагадаємо, на Волині виявили двох людей, в яких експрес-тест показав зараження коронавірусом. Про остаточні результати їхніх аналізів ще не повідомляли.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ЗНО буде, попри коронавірус, – Міністерство освіти і науки
Наступна новина В Україні зафіксували 84 випадки коронавірусу
Останні новини
Схожі новини