Волинь перевірять на готовність до «архітектурних» повноважень

Волинь перевірять на готовність до «архітектурних» повноважень

У містах обласного значення Волинської області у рамках передачі повноважень державного архітектурно-будівельного контролю на місця проведуть перевірки, аби визначити, чи готові новостворені органи до прийняття повноважень. 

Про це йшлося під час робочого візиту голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Віталія Кудрявцева на Волинь 13 грудня. 

У рамках децентралізації системи архбудконтролю в Україні вже низка населених пунктів отримала містобудівні повноваження – така система має дозволити уникнути питань, які виникають із забудовою населених пунктів. 

«Сьогодні ситуація по новоутворених органах потребує додаткового контролю», – зауважив Кудрявцев. Мовляв, деякі органи не розуміють, що треба змінювати підходи та «повертаються в минуле». 

Зокрема, зазначили, що у план роботи ДАБІ на перше півріччя включать аналіз роботи новостворених структур – наприклад, тієї, яка працює у складі Луцькради. Відтак, під час обговорення озвучили, що подібні перевірки треба провести й в інших містах обласного значення, аби зрозуміти, наскільки вони готові до прийняття повноважень.

Читати також: Представили нового керівника ДАБІ на Волині


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина StrikeCity запрошує відсвяткувати новорічну ніч у стилі Чикаго
Наступна новина У Луцьку затримали псевдоволентера. ФОТО
Останні новини
Схожі новини