Волинь – серед чотирьох областей, де автономізували 100% медичних закладів

Волинь – серед чотирьох областей, де автономізували 100% медичних закладів

Волинь – серед чотирьох областей, в яких автономізували всі спеціалізовані заклади охорони здоров'я.

Вінницька, Полтавська, Черкаська та Волинська області автономізували всі спеціалізовані заклади охорони здоров'я. Загалом рівень автономізації в Україні досягнув 91 %, пише «Урядовий портал».

Автономізація – це одна з обов'язкових умов для підписання договорів з Національною службою здоров'я України (НСЗУ). Заклади, що перейшли у статус комунальних некомерційних підприємств, отримуватимуть пряму оплату з державного бюджету від НСЗУ. Вони як неприбуткові підприємства зможуть самостійно розпоряджатися отриманими грошима.

Статус КНП дозволяє встановлювати розмір заробітної плати для медичних та інших працівників в колективному договорі, а також відв’язує заробітні плати від єдиної тарифної сітки.

«Станом на 15 січня по всій Україні 91% закладів по Україні автономізовано. Вони стали неприбутковими підприємствами. Тепер у керівника закладу більше свободи, влади і більше відповідальності. Це не лише відповідальність особисто керівника, а й місцевої влади перед населенням – чи зможуть вони забезпечити допомогу.

Решта лікувальних закладів ще в процесі. Необхідно вчасно отримати статус комунального некомерційного підприємства та укласти договір, щоб напряму отримувати оплату з державного бюджету від НСЗУ з 1 квітня.

Важливим є також процес комп’ютеризації робочих місць лікарів, обрання медичної інформаційної системи та оновлення ліцензії», – зазначає міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

Після автономізації заклад має оновити свою ліцензію. У жовтні Верховна Рада ухвалила Закон про концесію, яким встановила термін для оновлення ліцензії – 6 місяців (раніше було 3 місяці). Ці зміни були прийняті Верховною Радою України на початку жовтня.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Верховній Раді – нове міжфракційне об'єднання «ВЕЛИКА ВОЛИНЬ»
Наступна новина Половина амбулаторій, реконструйованих за кошти Світового банку, готова до здачі в експлуатацію
Останні новини
Схожі новини