Половина амбулаторій, реконструйованих за кошти Світового банку, готова до здачі в експлуатацію

Половина амбулаторій, реконструйованих за кошти Світового банку, готова до здачі в експлуатацію

На Волині на стадії готовності 90-99,9%  – 15 приміщень амбулаторій загальної практики – сімейної медицини з 32-х, які мають бути відремонтовані та реконструйовані за кошти субпроєкту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області».  Це у краї продовжуються заходи із реалізації будівельного компоненту, за яким підписано 16 контрактів на майже 8,4 мільйона доларів США. Але завершення робіт переноситься через затримки фінансування з держбюджету.

Загальна вартість робіт на 31-му об’єкті, відповідно до плану закупівель, – понад 233 мільйони гривень (документація по ще одній амбулаторії – на розгляді у Світовому банку). Нині освоїли приблизно половину з цих коштів. Разом із тим, у рамках виконання будівельного компоненту, роботи завершують на низці об'єктів. Найбільш значні обсяги виконано на 15-ти з них, де готовність становить від 90 до 99,9%. Це – два приміщення у Ковелі, три – у Луцькому районі (Піддубці, Зміїнець, Чаруків Луцького району), чотири – на Горохівщині (Лобачівка, Печихвости, Журавники, Скобелка ), по одному – у Луцьку, Забужжя Любомльського, Нуйно Камінь-Каширського, Замшанах Ратнівського, Цир Любешівського та Привітне Локачинського районів. 

До слова, частина із цих приміщень були готові до здачі ще у третьому кварталі 2019-го. А це є свідченням того, що підрядники (як місцеві ТОВ «Шинака-Україна», ТзОВ «Житлобуд-2», ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536», так і з сусідніх регіонів ПП «Інтеренергоінвест» (Івано-Франківськ) та ТОВ «Вінницька будівельна компанія» (Вінниця)), розуміючи складнощі, усе ж докладали максимум зусиль для виконання договорів та завершення ремонту й реконструкції відповідно до підписаних умов.

Однак через брак фінансування та невчасне виділення коштів субвенції терміни завершення робіт неодноразово переносили. З цієї ж причини скрізь уповільнилися темпи виконання запланованого. А сукупність цих факторів, своєю чергою, спричинила затримки у реалізації заходів за будівельним компонентом.

Нині ж на перерахованих вище об’єктах усі роботи – на стадії завершення. У деяких приміщеннях підрядники здійснюють виправлення виявлених дефектів, недоробок. А ще комплектують необхідну виконавчу та технічну документацію для передачі її замовнику робіт – управлінню капітального будівництва Волинської ОДА. Паралельно триває постачання необхідних меблів та обладнання (придбаних за кошти цього ж субпроєкту), виробляються передбачені законодавством енергетичні сертифікати та технічні паспорти. Тож уже найближчим часом у державній архітектурно-будівельній інспекції оформлять документи про введення в експлуатацію перших амбулаторій.

Також варто додати, що відсоток готовності ще 10-ти об'єктів становить більш ніж 50%. Й за умови вчасного надходження коштів у поточному році ремонт і реконструкцію продовжать та завершать у прописані терміни. Натомість у частині амбулаторій роботи розпочнуться лише після відновлення фінансування.  

Відповідно до субсидіарної угоди, субпроєкт має бути повністю реалізований до осені 2020 року. Однак жодна з амбулаторій ще не введена в експлуатацію через затримки із фінансуванням у 2019 році. І якщо говорити про будівельний компонент, то усі роботи з ремонту та реконструкції амбулаторій можуть завершити до 31 серпня лише за умови належного, вчасного та в повному обсязі виділення коштів субвенції Волинській області у цьому році. Команда з реалізації субпроєкту впевнена, що на центральному рівні це врахують – і до кінця року медичні працівники переїдуть до усіх оновлених за кошти позики амбулаторій, а пацієнти отримуватимуть медичні послуги в комфортних умовах.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь – серед чотирьох областей, де автономізували 100% медичних закладів
Наступна новина У Луцьку на Водохреще освятять воду в Стиру
Останні новини
Схожі новини