Волинь - серед регіонів з найкращою екологією

Волинь - серед регіонів з найкращою екологією
Фото: svit24.net

Волинь опинилася серед лідерів у рейтингу найбільш екологічно чистих регіонів України. 

На першій сходинці рейтингу – Чернівецька область. Про говорять результати екологічного рейтингу, опублікованому в журналі «Фокус», – пише Gazeta.ua

«У Чернівецькій області немає таких великих промислових комплексів, як на сході країни, і в числі головних забруднювачів навколишнього середовища є лише кілька підприємств: чернівецький водоканал, місцевий комбінат, цегельний і бетонний заводи», - йдеться у повідомленні.

У підсумку, загальний бал Чернівецької області – 53,5, викиди забруднюючих речовин – 0.4 т/кв. км, а очікувана тривалість життя для обох статей – 73,3 року.

Наступні 5 місць у рейтингу – Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська, Закарпатська, Волинська області.

На дні рейтингу Донецька і Дніпропетровська області. На Донеччині викиди становлять 29,6 тонни на квадратний кілометр, що в 74 рази більше, ніж у Чернівецькій. А в Дніпропетровській області очікувана тривалість життя для обох статей – 70,2 року, що на 3 роки менше, ніж у найчистішому регіоні України.

У порівнянні з попереднім рейтингом, показники покращилися одразу в трьох областях. Мова йде про Івано-Франківську, Харківську і Сумську області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На водохрещенських купаннях чергуватимуть 65 рятувальників
Наступна новина 10 років тому: якою була Волинь у 2009-ому. ФОТО
Останні новини
Схожі новини