Волинь – у десятці областей за кількістю інфекційних спалахів

Волинь – у десятці областей за кількістю інфекційних спалахів
Фото ілюстративне

Із початку року в Україні зареєстрували 1060 спалахів інфекційних хвороб у 8 535 людей, із них 6 499 – діти. Волинська область посіла сьоме місце за кількістю таких випадків із зареєстрованими 53-ма спалахами інфекцій. 

Про це стало відомо 20 серпня під час наради у т. в. о. голови обласної державної адміністрації Олекандра Киричука, повідомляє ІА ВолиньPost

Відомо, що за 7 місяців 2019 року на інфекційні недуги перехворіли понад 11 тисяч волинян, а це – більше ніж 17% жителів області. 

Директорка державної установи «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Наталія Янко зазначила, що за 7 місяців на Волині виявили 47 спалахів кору, 5 сальмонельозу, та 1 стафілококового харчового отруєння. У спалахах постраждало 422 волинян, зокрема 329 дітей. 

«На Волині перевищено державні показники захворюваності на ротавірусні інфекції та сальмонельоз, який спричинив найбільш загрозливу епідеміологічну ситуацію серед населення в області», – повідомила Наталія Янко.

У 2019 році значно зросла роль закладів громадського харчування у виникненні спалахів гострих кишкових інфекцій серед населення, зокрема, йдеться про сальмонельоз – 83%. Із шести зареєстрованих спалахів 5 випадків пов’язані із кафе. 
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Погані закони і продажний суд – це «відмазки» непорядних адвокатів», – правозахисник Анатолій Цехош
Наступна новина Лісові підприємства Волині – серед основних платників податків
Останні новини
Схожі новини