В Мінсоцполітики розповіли, як заробітчанам отримати субсидію

В Мінсоцполітики розповіли, як заробітчанам отримати субсидію

Декларування доходів при призначенні субсидій є необхідною умовою для українських громадян, які працюють за кордоном, для коректного розрахунку нарахувань. 

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики з посиланням на міністра соціальної політики Андрія Реву, - інформує УНІАН.

Міністр наголосив на необхідності декларування доходів тих українських громадян, які працюють в інших країнах, для забезпечення принципу адресності при призначенні субсидій. «Пропозиція про необхідність декларування доходів викликана питанням розрахунку розміру субсидій, а не з метою їх оподаткування. Інакше працівники отримують подвійну преференцію порівняно з іншими громадянами. Справа в тому, що всі бажаючі отримати субсидію повинні декларувати всі свої доходи, як ті, що вони отримують в Україні, так і ті, які надходять з-за кордону. На практиці відбувається наступне - хто живе і працює в Україні, платить податки і ЄСВ (єдиний соціальний внесок), часто не отримує субсидію, оскільки чесно декларуючи всі доходи (саме за рахунок сплачених цими людьми податків держава надає субсидії громадянам). А ті, хто отримують доходи з-за кордону, як правило, їх не декларують при зверненні за субсидією. В результаті їм субсидія нараховується в більшому розмірі, ніж це могло бути при чесному декларуванні доходів. Це відбувається за рахунок нас з вами - платників податків в Україні», - зазначив Рева.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Щоб отримати субсидії, на Волині розлучаються сімейні пари

Рева також відзначив, що про оподаткування в результаті декларації отриманих з-за кордону доходів не йдеться, оскільки всі податки з цих доходів було сплачено в державі перебування, а їх оподаткування податком в Україні було б подвійним оподаткуванням.

«Коли громадянин звертається за субсидією, він зобов'язаний вказати свої доходи, оскільки ці кошти він витрачає на власне споживання. Але, якщо він не бажає цього робити, то немає жодних проблем - але тоді не потрібно звертатися за субсидією», - резюмував Андрій Рева.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Субсидіє, ти де?»: волиняни знялися у пародії на популярну пісню. ВІДЕО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь - у ТОП-10 регіонів, де лютує кір
Наступна новина 30 років разом: пара волинян відзначила перлинове весілля
Останні новини
Схожі новини