«Волиньгаз» купив інфекційній лікарні прилад, що допомагатиме пацієнтам на штучній вентиляції легень

«Волиньгаз» купив інфекційній лікарні прилад, що допомагатиме пацієнтам на штучній вентиляції легень

«Волиньгаз» купив для обласної інфекційної лікарні експрес-аналізатор газів крові та електролітів, який коштує 200 тисяч гривень.

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Медапарат газовики передали головному лікарю закладу Русланові Морочковському.

Він розповів, що медикам допомога потрібна завжди, бо медицина недофінансована, тому бракує всього. 

«Найперше – то потрібні руки і голова, яка може працювати з тією апаратурою і надавати допомогу. В цілому на сьогодні, безумовно, достатньо персоналу, але  якщо ситуація буде розгортатися надалі, то й не вистачить», – сказав медик.

«Людям рекомендую дотримуватись умов карантину: перебувати в самоізоляції, вдома, мити руки, носити маски і рукавички, якщо йдете  до магазину. Треба пам’ятати, що вакциновані люди – захищені. Є припущення, що протитуберкульозна вакцинація, БЦЖ, можливо, допомагає, люди мають кращий імунітет і коронавірус «не бере», – додав Руслан Морочковський.

За його словами, портативний газовий аналізатор необхідний для того, щоби надавати адекватну допомогу пацієнтам, які знаходяться на лікуванні у відділенні інтенсивної терапії і отримують штучну вентиляцію легень.

«Залежно від показників, які даватиме цей апарат, можна буде призначати і корегувати параметри надання допомоги хворим», – зазначив головний лікар.

Компанія «Волиньгаз» на благодійну допомогу міським, районним та обласним лікарням спрямувала майже мільйон гривень.

Днями акціонерне товариство передало  благодійну допомогу КНП «Рожищенська ЦРЛ» та Ковельське МТМО.

Рожищенські медики отримали 120 літрів дезінфікуючого засобу для обробки приміщення і техніки, 40 літрів засобу для дезинфекції рук, 300 медичних масок, 18 респіраторів FFP 2 та 18 захисних окулярів.

Ковельські лікарі одержали 240 літрів дезінфікуючого засобу для обробки приміщення і техніки, 80 літрів засобу для дезінфекції рук, 500 медичних масок, 30 респіраторів FFP 2, 25 захисних окулярів та 50 експрес-тестів.

Читати також: Транспорт, пальне, засоби захисту. Як «Волиньгаз» допомагає медичним працівникам

 
Благодійна допомога Обласній інфекційній лікарні

ℹ️ "Волиньгаз" передав Волинській обласній інфекційній лікарні експрес-аналізатор для визначення газів крові та електролітів – медапарат, який допоможе якісно виконувати штучну вентиляцію легень хворим на коронавірус. Ціна приладу – 200 тис. грн. Загалом на благодійну допомогу міським, районним та обласним медзакладам Волині компанія спрямувала 900 тис. грн. #благодійнадопомога

Posted by АТ "Волиньгаз" on Friday, 3 April 2020

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Помер священник, який першим на Тернопільщині захворів на коронавірус
Наступна новина В Італії 104-річна жінка одужала від коронавірусу
Останні новини
Схожі новини