У Волиньобленерго вимагають надати чіткі графіки відключень і дотримуватись їх

У Волиньобленерго вимагають надати чіткі графіки відключень і дотримуватись їх

Під час позачергової 38-ї сесії міської ради депутати звернулися до ПрАТ «Волиньобленерго» щодо дотримання принципів соціальної справедливості при складанні графіків віялових відключень електроенергії на території Луцької міської територіальної громади.

Про це інформує пресслужба Луцької міськради. 

Депутатка міської ради Юлія Дацюк наголосила, що протягом останнього періоду побільшало скарг від жителів міської громади та представників бізнесу щодо недотримання планових відключень електроенергії.

“Люди не можуть спланувати робочий день, тому змушені звертатися до “Волиньоблернерго”, щоб розробили чіткі графіки та неухильно дотримувались їх”, - наголосила вона.

Депутати підтримали запропонований проєкт рішення.

«Останніми днями, значно зросла кількість аргументованих та обґрунтованих скарг, які надходять на адресу Луцької міської ради від населення та бізнесу громади, щодо несправедливості у черговості, кількості та тривалості відключень електроенергії» – йдеться у зверненні. 

На думку депутатів чітка логістика та неухильне дотримання графіків відключень електроенергії дасть змогу бізнесу та населенню якісно планувати свою діяльність в особливих умовах, зменшить втрати від виробничих збоїв, збалансує споживання енергоресурсів, стабілізує роботу суб'єктів господарювання, зменшить соціальну напругу.

Окрім технологічних вимог, при розробці графіків віялових відключень електроживлення, енергетиків просять звернути увагу на дотримання соціальної справедливості та рівності усіх споживачів.

 Просять чітко дотримуватися анонсованих графіків відключень електроенергії, а в разі аварійних відключень негайно повідомляти населення та суб’єктів підприємництва щодо прогнозованих термінів ліквідації аварії.

Обранці Луцької громади звернулися до Волиньобленерго з вимогою переглянути графіки віялових відключень електроенергії та забезпечити справедливу і рівномірну черговість розподілу доступних потужностей між споживачами. Просять чітко дотримуватися анонсованих графіків відключень електроенергії, а в разі аварійних відключень негайно повідомляти населення та суб’єктів підприємництва щодо прогнозованих термінів ліквідації аварії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Їхали, куди очі бачили». Як 60 переселенців живуть в колишньому санаторії на Волині

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Від Волині до Чернігова: в Держприкордонслужбі розповіли, як укріплюють кордон з білоруссю
Наступна новина З бюджету Луцька виділять ще гроші на придбання генераторів
Останні новини
Схожі новини